promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kőkeményen meg kell szenvedni egy orális élvezet után - Itt a kalkulátor ami megmutatja mennyit kell mozognod, hogy bűntudat nélkül ehess
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A gyorsételek amellett, hogy egészségtelenek, még hizlalnak is. Talán nem is gondolnánk, hogy mennyit kell mozogni azért, hogy ledolgozzuk őket és ne úszógumiként köszönjenek vissza.

Bizonyára sokan rajonganak a gyorskajákért, legyen szó egy jó burritóról vagy Big Mac-ről, de a kalóriadús élvezetek közé tartozik a jeges-mokkás frappucino is. De vajon ha tudnátok, hogy ezeket mennyi időbe telik lemozogni, lemondanátok róluk?

A következőkben lerántjuk a leplet a csúf igazságról. Egy piacra dobott gyorsétel kalkulátor pontosan kiszámítja mennyi energiába telik elégetni egy ínycsiklandó gyorsfogást.

A kalkulátor a matemetikát és a táplálkozással kapcsolatos információkat veszi alapul, így használatakor meg kell adni a súlyt, illetve ki kell választani a menüt 8 gyorsétterem cég ételei közül, melyek között persze a legnagyobb ott vannak, mint a McDonald's, Burger King, Starbucks, illetve a Subway is. Az alkalmazásban azt is ki tudjuk választani, hogy milyen sportnemben szeretnénk ledolgozni, választhatunk a jóga, a futás, a séta, a tánc, a bicikli, a görkorcsolya, a cardio edzés, és az erőnléti edzés közül.

Ha valaki nem akar sírva fakadni, akkor ne olvassa tovább a cikket.

Ha például egy jó is tömény húsgolyós-paradicsomos Subway szendicset szeretnél elégetni

nem kevesebb mint 1 óra 49 percet kell futni, de ha inkább jógáznál, akkor rá megy a fél napod, azzal ugyanis a szendvicset 4 óra 31 perc kőkemény mozgással tudod eltüntetni.

Forrás: Profimedia

Egy Big Mac sültkrumplival még nagyobb melóval jár. Elégetéséhez 2 óra 30 percet kell futni vagy  3 óra 8 percet görkorizni, de egy intenzív kardióedzés esetében is több, mint 2 óra.

Persze a kalória elégetésének hatékonyságát a test mérete is befolyásolja, így akin több izom vagy éppen zsír van, annak gyorsabban megy.

Ezek után, mint ötször is meggondoljuk, hogy megéri-e pár perc orális élvezet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás