promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eladó egy titkos sziget a Bahamákon, ahol nácik és drogbárók buliztak - videó
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hosszú évtizedeken nácibarát lakói voltak a titkos szigetnek, ami most áron alul eladó.

Áron alul eladó egy titkos kis sziget, ahol többek között a hírhedt Pablo Escobar vezette Medellín-drogkartell egykori szexvillája, egy titkos német tengeralattjáró-bázis, szabadstrandok és felszállópályák is találhatók.

A szigetnek igencsak különleges története van. Minden VIII. Eduárddal kezdődött, aki sokaknak talán a Király beszéde című filmből lehet ismerős. Híres volt nőügyeiről és sosem titkolta, hogy szimpatizál a fasisztákkal és gyengéd szálak fűzték Hitler egyik náci ügynöknőjéhez. Ez a kicsapongó élet egyre nagyobb nemzetbiztonsági problémát jelentett a briteknek. Az alkotmányos válság elkerülése érdekében az uralkodó 326 napnyi kormányzás után, 1936. decemberében lemondott a trónról. Hogy a hercegé avanzsált Eduárdot a brit kormány megóvja, gyorsan kinevezték a Bahama-szigetek kormányzójává.

Az uralkodót követően élt ott Sir Guy Baxter bahamai pamut- és pálmaolaj-nagykereskedő, aki egy titkos német tengeralattjáró-bázist épített ki, hogy a náci tengeralattjárók biztonságosan ki tudjanak kötni. Pár évtizedet ugorva a Bahamák vendégszeretetét élvezte Pablo Escobar alapította Medellín-kartell egyik vezetője, a német származású kolumbiai drogbáró. Itt bonyolították le a kokainszállítmányok átrakodását.

Ezt a sztorit dolgozza fel Tom Cruise főszereplésével, a Barry Seal: A beszállító című játékfilm is.

Ha az „impozáns” lakók felkeltették volna az érdeklődését, akkor érdemes lecsapni a szigetre. Az ára ugyanis 2019-es meghirdetése óta 7 millió dollárt csökkent. Jelenleg 39 millióért próbálják eladni a titkos kis szigetet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás