promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gond van a meggyes sörökkel hazánkban? A Nébih nyilvánosságra hozta az eredményeket
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Aki megkívánja a meggyes sört, az minőségi szempontból egyikben sem fog csalódni.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta csapata 19 meggyes sört tesztelt - ezek közül 14 volt dobozos, míg 5 üveges. Érdekesség, hogy a dobogóra csak az üveges kiszerelések tudtak felkerülni.

Laboratóriumi, élelmiszerbiztonsági és -minőségi szempontból egyik termékkel sem akadt gond, szóval ki kell jelenteni, ha hazánkban megkívánjuk a meggyes sört, akkor profi minőséget kapunk. Volt olyan meggyes sör, aminek az alkoholtartalma a 8 százalékot is elérte, szóval nem nevezhető limonádénak.

Jelölési hibák miatt négy termék esetében élelmiszer-ellenőrzési bírságot, hatnál pedig, nem megfelelő nyomonkövetés miatt, élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot kellett kiszabnia az ellenőröknek.

Nyilván nem maradhatott ki az a teszt sem, hogy melyek azok a meggyes sörök, amik a legjobbak a piacon. Bár ez a vizsgálat mindig kicsit szubjektív lesz, de ezúttal is szakértő, valamint laikus kóstolók pontozták a termékeket, szóval egy remek átfogó képet kaphatunk az italokról.

A dobogó legfelső fokára a Kézműves Meggyes sör lépett, a második helyen a Lindemans Kriek Meggyes sör végzett, míg a harmadik helyet a St. Louis Kriek Meggyel ízesített belga sör érdemelte ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás