promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha megnézed ezt a videót, akkor hosszú időre elmegy az étvágyad a kínai kajától
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Talán ez az egyik legkoszosabb távol-keleti étteremi konyha, amit valaha láttál.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonnal bezáratott egy érdi távol-keleti éttermet, ahol borzalmas állapotban volt a konyha. Ha megnézitek a videót, akkor valószínűleg hosszú időre el fog menni az étvágyatok a kínai kajától.

Valóban úgy néz ki az egész, mintha nyitás óta nem takarítottak volna. A munkafelületek, a polcok, de még az edények, az eszközök és a villanykapcsolók is rendkívül piszkosak voltak.

A Nébih közleményében az olvasható, hogy az élelmiszerek tárolásával is akadtak gondok: közös hűtőtérben tároltak eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket (pl. friss hús, konzerv, zöldség, főtt tészta), de számos esetben közvetlenül a padlón tárolták az élelmiszereket.

Az üzemi területen higiénikus módon kezet mosni egyáltalán nem lehetett, a fagyasztó melletti kézmosóban például egy hosszabbítót tároltak. (Fő a biztonság.)

A Nébih a fent részletezett, súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. Ezen túlmenően a hatóság 15 tétel, összesen közel 180 kg jelöletlen, nem nyomonkövethető élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból.

A Nébih ismét jó kis horrorisztikus zenét választott a videóhoz.

Aki most hosszú ideig nem bízik az ázsiai konyhában, és otthon készítene egy kis pirított tésztát, annak itt lesz egy remek recept:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás