promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális - Több mint 60 ezer forintba kerül egy adag sültkrumpli
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szarvasgomba, kristálytányér, ehető arany. Nagyjából ezek kellenek ahhoz, hogy elkészítsd a világ legdrágább sültkrumpliját.

Mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha égető vágyat érezünk arra, hogy megkóstoljuk a Serendipity 3 nevű vendéglátó sültkrumpliját. Egy adag ugyanis nem kevesebb, mint 200 dollárba, azaz több mint 60 ezer forintba kerül.

A manhattani Upper East Side-i étterem ezzel hivatalosan is a világ legdrágább sültkrumpliját kínálja. És miért kerül csillagászati összegbe az egyébként párszáz forintos kaja?

A fogáshoz kifejezetten sültkrumplikészítéshez szükséges burgonya kell. Ezt előbb megfőzik ecetben, majd kétszer is kisütik libazsírban, hogy kívül ropogós, belül krémes legyen. Ezután megkapja a különleges fűszerezést. Egy kis szarvasgombás só, szarvasgombás olaj és ehető arany. Az i-re a pontot pedig az teszi fel, hogy mindezt kristálytányéron szolgálják fel, díszítésként pedig kap egy kis orchideát és vékony szarvasgombaszeleteket.

Természetesen itt még nincs vége. Az egyszerű mégis nagyszerű ételt egy sajtból készülő Mornay-mártásba lehet tunkolni, amit azért megbolondítanak még egy kis szarvasgombával.

Az éttermi kreációt július 13-án a Guinness-rekordok szerkesztősége is elismerte, mint a világ legdrágább sültkrumplija. Ha most fejvesztve rohannál, hogy megkóstold ezt a kuriózumot rossz hírünk van, a várólista a sültkrumplira cirka 8-10 hét.

Az étterem persze nem csak sültkrumplijával tűnik ki. Itt ehető a világ legdrágább burgere és nem kevesebb mint 1000 dollárért a világ legdrágább fagylaltkelyhe is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás