promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, melyik az ország legjobb vidéki étterme
Borítókép:  Platán Tata
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tatán található az étterem, amit a legjobbnak választottak.

A tatai Platán Gourmet lett az Év Vidéki Étterme Díj nyertese - közölte az esemény kommunikációjával megbízott ügynökség, akik kiemelték, hogy a Dining Guide Top 10+2 éttermének listájára idén három vidéki étterem, a Platán Gourmet, a Bisztró42 és az Anyukám Mondta Étterem is felkerült; erre a Dining Guide történetében eddig nem volt példa.

Ha valaki sorban ki szeretné próbálni Magyarország legjobb vidéki éttermeit, országjáró gasztrotúra áll előtte: Tatán két étterem is várja, célpontja lesz Encs, Villány és a Balaton-part, ellátogathat Őriszentpéterre és Somlóvásárhelyre, és Esztergom legújabb éttermét is felfedezheti.

Az Audi-Dining Guide Étteremkalauz TOP10 legjobb vidéki éttermének ranglistáján az első a Platán Gourmet, ami Tatán található. Pesti István visszatért a gyökereihez, hiszen évtizedeken keresztül csak a fine dining stílusú helyekkel lehetett a chef munkásságát azonosítani.

„A Platán Gourmet egyértelműen egy ízig-vérig magas minőségű gasztronómiát felvállaló koncepció. A konyhai stílus nehezen kategorizálható, a vidéki éttermek utóbbi években trendszerű farm-to-fork elgondolását elkerülve inkább a nagyvárosi, kozmopolita gondolkodásmódot képviseli"

- áll a közleményben.

A listán második vidéki étteremként szereplő esztergomi Bistro42 gasztronómiai koncepcióját a budapesti St. Andrea étterem egykori konyhafőnöke, Barna Ádám képviseli társtulajdonos-chefként. A kínálat az újkori magyar gasztronómia alapjaira épül, de azokat kortárs módon, a chef szemléletében mutatják be. A modern bisztró/étterem gondolkodásmódja jól igazodik a vidéki kisváros hangulatához.

Az encsi Anyukám Mondta Étterem a harmadik a vidéki éttermek ranglistáján. Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs éttermének története 1995-ben kezdődött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisvárosban. Kínálatukban a pizzákhoz, pastákhoz, valamint a magyar konyha kedvenceihez más nemzetek emblematikus ételei is csatlakoztak.

Az Audi-Dining Guide Étteremkalauz TOP10 legjobb vidéki éttermének ranglistáján szerepel továbbá a tatai Platán Bisztró, a balatonszemesi Kistücsök Étterem, a villányi Sauska 48, a Botaniq Turai Kastély Pálmaház, a Pajta Őriszentpéteren, a somlóvásárhelyi Kreinbacher Birtok és a balatonfüredi Mór24.

Az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán a fődíjat idén is a Széll Tamás és Szulló Szabina séfek által vezetett Stand kapta. Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjat a miskolci és debreceni Pizza, Kávé, Világbéke formációk érdemelték ki. Az Év Ifjú Séftehetsége Mede Ádám, a Laurel Budapest konyhájának vezetője, míg az Év Szervizembere Bajusz Gergely, az Avalon Ristorante meghatározó személyisége lett.

Az Év Cukrászdája Díjat 2021-ben is a Mihályi Patisserie kapta. Az idén másodszor átadott Fenntarthatósági Díjat a Salt Budapest nyerte el, a Dining Guide Életműdíját László Árpád, a Robinson Restaurant tulajdonosa vette át. Az Év Ígéretes Étterme az újonnan nyílt Spago by Wolfgang Puck Budapest.

Az idén először adta át a Dining Guide a Fairplay Díjat, amellyel azt az éttermet díjazták, mely a járvány alatti időben munkavállalóiért a leginkább helyt állt. Ez a díj a Rosenstein Vendéglő tulajdonosainak járt csakúgy, mint az Év Szerethető Étterme Díj - áll a MTI összefoglalójában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás