promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történik? Rossz hírek jönnek a Balatonról - ne lepődjetek meg, ha ezt tapasztaljátok
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas a munkaerőhiány a Balaton-parti településeken. Annyira nincs dolgozó, hogy egyes boltokban a friss áru csak nagyon későn kerül ki a polcokra.

A Magyar Nemzet számolt be róla, hogy hiába jön a megrendelt áru, a boltokban nagyon kevesen vannak, akik kipakolnák azokat a polcokra. A vásárlók pedig folyamatosan panaszkodnak.

Előfordul, hogy nyitás után egy órával még nincs kint az olcsó tej, vagy éppe na friss fürtös paradicsom. A boltvezetők pedig munkaerőhiányra hivatkoznak - írja a lap.

Régen minden jobb volt?

Ráadásul a boltvezetők arról is beszámolták, hogy a diákmunka sem megoldás, mivel a diákok morálja sem az igazi már. A munkamorál romlik, ők akarják megmondani, hogy mikor szeretnének dolgozni. Így például a hétvégéket már nem szeretnék vállalni, hiszen ekkor vannak a bulik.

De nem csak a bolti munkában, hanem a vendéglátásban is bajok vannak a Balatonnál, elfogytak az emberek a pult egyik oldaláról, miközben a másik oldalon egyre többen lesznek. A 24.hu riportjából az is kiderül, hogy havi nettó 400 ezerért sem sütnek már lángost a Balaton partján.

A riportot itt lehet megtekinteni teljes egészében.

És hogy milyen árak vannak a Balatonon? Arról az ATV Napló című műsora készített riportot:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás