promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 A Mestercukrász versenyzője meg akarta mérgezni a zsűrit
Borítókép:  RTL Klub
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Joci séf félve harapott bele a mérgezett édességbe.

Hihetetlen, de a következő héten már a Mestercukrász döntős mezőnyét láthatjuk a konyhában. Egy hét múlva kiderül, ki lesz Magyarország első Mestercukrásza. Addig azonban számos nehéz feladat vár a versenyzőkre, mint például a csütörtöki adásban látottak.

A 9. adás első feladatában a játékosoknak kedvenc meséjüket kellett desszert formájában a zsűri elé tálalni. Külön elvárás volt, hogy komplett mesevilág és annak figurái is megjelenjenek a tányéron.

Szilvió nagyon sokat szenvedett a fehércsokiból gyúrt plasztikcsoki formázásával: Harry Potter tortája tetejére egy élethű baglyot akart alkotni, de a feladat kifogott rajta. A végeredmény annyira szörnyű lett, hogy a zsűri röhögőgörcsöt kapott a halálmadár láttán.

[[vid1]]

Nina Pocahontas tortát készített, Verus az Alice Csodaországban című mesét használta inspirációnak. Kornél életében először készített formatortát, úgyhogy kedvenc meséjéhez, a három kismalachoz alig tudta elkészíteni a dekorelemeket. Luca nagyon titokzatosan semmit sem árult el tortája tematikájáról, mert meg akarta lepni a zsűrit. A Hófehérke és a hét törpét választotta, és arra gondolt, hogy a torta tetejére három almát is készít, és az egyiket ”meg fogja mérgezni”. A belül zöldre megfestett díszítőelemet végül Joci séf nyerte meg magának.

[[vid2]]

Az első feladatot Nina nyerte, így előnyként a második fordulóban – ahol olyan desszert elkészítését várta a zsűri, ami kinézetében és ízében is ”meglepetés” – 10 percre megkaphatta Balázs séfet segítőnek. Ezt azonban nagyon rosszul használta ki, és ennek meg is lett az eredménye.

[[vid3]]

Nina a hátráltatást Verusra osztotta – ám előtte közölte Kornéllal, hogy csak azért nem őt választja, mert kettőjük meccsét későbbre tartogatja. Verus nehezítésként egy titokzatos dobozt kapott, ebben egy vöröshagymát talált, amit be kellett építenie saját desszertjébe.

A 180 perces feladat végén a zsűrinek döntenie kellett: ki az a négy versenyző, aki bejut a pénteki elődöntőbe, és ki az, akinek búcsúznia kell. A verseny Szilvió számára ért véget, ő hagyta el a Mestercukrász konyháját.

[[vid4]]

[[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás