Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

 A Mestercukrász versenyzője meg akarta mérgezni a zsűrit

A Mestercukrász versenyzője meg akarta mérgezni a zsűrit

Gasztro & Tourism

A Mestercukrász versenyzője meg akarta mérgezni a zsűrit

Gasztro & Tourism

Helmeczi Benjamin 13:32

Joci séf félve harapott bele a mérgezett édességbe.

Hihetetlen, de a következő héten már a Mestercukrász döntős mezőnyét láthatjuk a konyhában. Egy hét múlva kiderül, ki lesz Magyarország első Mestercukrásza. Addig azonban számos nehéz feladat vár a versenyzőkre, mint például a csütörtöki adásban látottak.

A 9. adás első feladatában a játékosoknak kedvenc meséjüket kellett desszert formájában a zsűri elé tálalni. Külön elvárás volt, hogy komplett mesevilág és annak figurái is megjelenjenek a tányéron.

Szilvió nagyon sokat szenvedett a fehércsokiból gyúrt plasztikcsoki formázásával: Harry Potter tortája tetejére egy élethű baglyot akart alkotni, de a feladat kifogott rajta. A végeredmény annyira szörnyű lett, hogy a zsűri röhögőgörcsöt kapott a halálmadár láttán.

Nina Pocahontas tortát készített, Verus az Alice Csodaországban című mesét használta inspirációnak. Kornél életében először készített formatortát, úgyhogy kedvenc meséjéhez, a három kismalachoz alig tudta elkészíteni a dekorelemeket. Luca nagyon titokzatosan semmit sem árult el tortája tematikájáról, mert meg akarta lepni a zsűrit. A Hófehérke és a hét törpét választotta, és arra gondolt, hogy a torta tetejére három almát is készít, és az egyiket ”meg fogja mérgezni”. A belül zöldre megfestett díszítőelemet végül Joci séf nyerte meg magának.

Az első feladatot Nina nyerte, így előnyként a második fordulóban – ahol olyan desszert elkészítését várta a zsűri, ami kinézetében és ízében is ”meglepetés” – 10 percre megkaphatta Balázs séfet segítőnek. Ezt azonban nagyon rosszul használta ki, és ennek meg is lett az eredménye.

Nina a hátráltatást Verusra osztotta – ám előtte közölte Kornéllal, hogy csak azért nem őt választja, mert kettőjük meccsét későbbre tartogatja. Verus nehezítésként egy titokzatos dobozt kapott, ebben egy vöröshagymát talált, amit be kellett építenie saját desszertjébe.

A 180 perces feladat végén a zsűrinek döntenie kellett: ki az a négy versenyző, aki bejut a pénteki elődöntőbe, és ki az, akinek búcsúznia kell. A verseny Szilvió számára ért véget, ő hagyta el a Mestercukrász konyháját.

Borítókép: RTL Klub