promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Liptai Claudia rögtön kiparodizálta az egyik versenyzőt a Mestercukrászban - videó
Borítókép:  RTL offical
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kezdetét vette a Mestercukrász az RTL Klubon, ahol tizenhat hobbicukrász küzd meg az ötmillió forintos fődíjért.

Nem rég ért véget A Konyhafőnök, és rögtön be is köszönt az RTL Klub legújabb főzőshowja, vagy jobban mondva sütőshowja, a Mestercukrász. Nehéz lesz felvenni a versenyt nézettségben a labdarúgó-Európa-bajnoksággal, de az édesszájúak biztosan ezt a műsort fogják választani a foci helyett.  

Az RTL talán nem is vár nagyon sokat ettől a szériától, mivel a megnyerhető fődíj értéke is a felére csökkent, mivel itt a 10 millió forint helyett csak 5 millió forintot vihet haza a győztes. (Bár nem is fog addig menni a küzdelem, mint A Konyhafőnökben.)

A versenyzők minden adásban két feladatot kapnak, a leggyengébben teljesítő a nap végén kiesik.

Az elődöntő első napján nyolc versenyző állt a pultok mögé: Roland, Zsüliett, Dodi, Ottó, Nóra, Diána, Ádám és Zsizsi. Első feladatuk saját bemutatkozó desszertjük elkészítése volt.

Hermann Ottó a bemutatkozó desszertje készítésekor végig magában beszélt, Liptai Claudia pedig ezt rögtön ki is parodizálta.

A Mestercukrász séfjei a bemutatkozó desszertek készítése közben körbejártak a konyhában, akárcsak Sárközi Ákos és Rácz Jenő A Konyhafőnökben, és segítettek, ahol tudtak.

A séfek nem kímélték Diát, a kétgyermekes anyukát, aki egy egyszarvút ábrázoló tortát szeretett volna készíteni bemutatkozó desszertként, azonban semmi sem úgy alakult, ahogy azt eltervezte.

Liptai Claudia hozta a formáját, és nem bírta abbahagyni a nevetést az első kóstoláson.

A 2,5 órás küzdelmet Ádám nyerte, így ő a második feladatnál előnnyel indulhatott. Ebben a fordulóban a versenyzőknek Enzsöl Balázs pályafutásának egyik ikonikus tányérdesszertjét, a kilenc elemből álló Fox tart-ot kellett szimultán elkészíteniük a cukrászséffel.

Ádám előnyként készen kapta a tart egyik elemét, emellett egyik versenytársa munkáját nehezíthette is. Dodira esett a választása, akinek így két tart-ot kellett elkészítenie a rendelkezésre álló 120 perc alatt. Az első nap végén Zsüliett és Diána került a kiesés szélére, közülük Diáról ítélte úgy a zsűri, hogy el kell hagynia a versenyt.

A küzdelem ma este 20 órakor folytatódik tovább, ahol ismét elköszönünk az egyik versenyzőtől.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás