promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most megmondjuk, meg kell-e mosni a nyers csirkehúst
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rengeteg vitát generál az a kérdés, hogy meg kell-e mosni a csirkét vagy sem. Vannak, akik szentül kitartanak amellett, hogy igen, mindenképpen, és vannak, akik próbálják őket meggyőzni, hogy nem. De mi az igazság?

Sokan sokféleképp érveltek a megmosás mellett. Ha véres vagy van rajta valami kis szennyeződés, akkor bizony meg kell mosni - tartja az egyik oldal. Meghát, anyukám, de már a nagymamám is azt tanította, hogy meg kell mosni - ez a személyes kedvencem. Vagy Már évtizedek óta megmosom a csirkét mielőtt feldolgozom és nem lett semmi bajom, így természetesen meg kell mosni. És rengeteg, de rengeteg dolgot hallottam már, tényleg. De lássuk, mi a jó válasz.

A csirkét felhasználás előtt nem kell, sőt, nem is szabad megmosni, mert csak többet ártunk vele, mint amennyit használ.

De miért?

Kérdezheted. Az tény, hogy a nyers csirkehúson előfordulhatnak olyan baktériumok, amik megbetegedést okozhatnak. Ilyen például a campylobacter vagy a salmonella, amiket egyáltalán nem kellemes elkapni

- mutat rá az ételtcsakokosan.hu.

Ám, ezek nem tűnnek el azzal, ha megmosod a húst, viszont, amikor a csap alá teszed a húst, akkor a víz szétfröcsöghet és a környezetét összefertőzheti. Ami viszont biztos, hogy elpusztítja ezeket a kórokozókat, az a hő. Amennyiben sütés közben 75 fokot eléri a hőmérséklet, a baktériumok lényegében elpusztulnak és innentől biztonságos lesz a csirkénk.

Rengeteg alapszabály van a konyhában, amiket érdemes betartani, ha főzőcskézünk. Ezekkel egy következő cikkekben foglalkozunk!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás