Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megehetjük a földre ejtett szendvicset? - 3 vagy 5 másodperces szabály

Megehetjük a földre ejtett szendvicset? - 3 vagy 5 másodperces szabály

Gasztro & Tourism

Megehetjük a földre ejtett szendvicset? - 3 vagy 5 másodperces szabály

Gasztro & Tourism

UL 08:38

Ha leejtük az ételt a földre, van három másodpercünk felkapni a földről és megenni, anélkül, hogy bármi bajunk lenne tőle. Sokszor hallottuk ezt a kijelentést, de vajon igaz? Több kutatást is végeztek ezzel kapcsolatban, többen is.

Így tett a Nébih is, akik laboratóriumi körülmények között is megvizsgálták, mennyivel több baktériumot találunk egy földre leejett szendvicsen, mint egy sima szendvicsen, amit akkor kentünk meg.

Mielőtt eláruljuk a megoldást, elmondjuk, hogy mindenhol vannak baktériumok, a kérdés inkább az volt, vajon, van-e különbség egy olyan szendvics, amit a leejtés után 3 másodpercen belül felkaptunk a földről és egy olyan között, ami akár egy percig is várta, hogy végre lehajoljunk érte. 

Persze, mondhatod, hogy nem mindegy, hogy a Blaha Lujza téren ejted-e le vagy otthon a földre, de soha nem tudhatod, milyen baci ragad a szendóra, mert vannak olyanok, amik közül már pár sejt is komoly megbetegedéseket okozhat. 

Na, és akkor vissza a megoldáshoz! A leejtett szendvicsen harmincszorosára nőtt a baktériumok száma az eredeti, kontroll szendóhoz képest. Ám, nagy differencia már nem lett a 3 és a 60 másodpercig földön hagyott étel között. Így igazából kijelenthető, hogy bármi is történik, ha leejtettél egy ételt, a legbiztosabb, ha már nem eszed meg azt.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria