Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Akár egy oltással is mehetünk Horvátországba, de csak ebben az esetben

Akár egy oltással is mehetünk Horvátországba, de csak ebben az esetben

Gasztro & Tourism

Akár egy oltással is mehetünk Horvátországba, de csak ebben az esetben

Gasztro & Tourism

BN 14:14

A horvát határ átlépéséhez csak abban az esetben lesz elegendő egy oltás, ha az illető igazolni tudja, hogy már átesett a koronavírus-fertőzésen.

A horvát belügyminisztérium vasárnap pontosította a horvátországi beutazással kapcsolatos közleményét, így a határátlépéshez csak abban az esetben lesz elegendő egy oltás, ha az illető igazolni tudja, hogy már átesett a koronavírus-fertőzésen, olvasható a koronavirus.hr oldalon. Pénteken Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, még arról beszélt, hogy egy oltással is engedélyezi a határátlépést, a rendeletet azonban akkor nem részletezte. -írja 24.hu

Egy oltás csak abban az esetben elégséges, ha az illető már átesett a koronavírus-fertőzésen, és azt igazolni is tudja. Az első oltástól számított időszak pedig nem lehet hosszabb, mint öt hónap. A korábbi fertőzöttség igazolható 180 napnál nem régebbi, de az utazást megelőzően legalább 11 nappal korábban kiállított pozitív PCR- vagy antigén-teszttel, vagy hiteles orvosi igazolással.

A rendelet nem tesz különbséget a vakcinákat illetően.

Zágráb eltörölte azt az intézkedését is, amely szerint azok esetében, akik az EU-ban elfogadott antigén gyorsteszttel lépték át a határt és tíz napnál tovább tartózkodtak az országban, meg kell ismételni a tesztelést.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria