promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fura tetoválás miatt rúgtak ki egy magyar férfit egy angol Lidl-ből, a bíróság most kimondta, hogy helytelenül cselekedett a szupermarket
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy történet a kies szigetországból magyar vonatkozással. És persze sok tanulsággal.

Egy magyar férfi egy tetoválás miatt vesztette el az állását Angliában egy Lidl-szupermarketben. A történet elég fura fordulattal indul, hiszen nincs köze sem a bevásárláshoz, sem pedig a vásárlókhoz, hanem egy tetoválás áll a középpontjában, amely megoszotta az ottani dolgozókat is, sőt, ez az a szimbólum, amely hosszú évtizedek óta megosztja a világot is.

A magyar férfi egy brit Lidl-ben dolgozott már évek óta,

amikor egy szvasztikás tetoválását mutatta meg az egyik munkatársának. A szvasztikás tetoválást nevezhetjük horogkeresztes tetoválásnak is, attól függ, milyen kulturális környezetben, milyen céllal használjuk. Ugyanis a keleti szimbólumra, amely eredetileg szeretet, békét és szerencsét jelent rárakódott egy nagy adag európai történelem is, többek között Hitler is felhasználta.

A tetoválásról a dolgozók beszámoltak a főnökségnek is, akiknek ez a szimbólum nagyon nem tetszett. A férfit végül kirúgták, de ő bíróságra vitte az ügyet, ahol elmondta, hogy ez a buddhizmus szerint a béke szimbóluma. A Lidl azonban azzal érvelt, hogy a tetoválás állása inkább a náci Németország szimbólumára hajaz.

A bíróság most úgy döntött, hogy ugyan a szimbólum sértő lehet, viszont a cég vezetőinek először figyelmeztetniük kellett volna a férfit, hogy a viselkedése nem helyénvaló - írja a Metro angol bulvárújság. A magyar férfit a bíró ítélete szerint tisztességtelenül bocsátották el, mivel nem adták meg neki a lehetőséget, hogy válaszoljon az ellene felhozott vádakra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás