Támadnak a Sága csirkefánkjai! Te sütnéd?
Olvass tovább...
Olvass tovább...
Villámgyors, isteni sütiket keresel? Akkor jó helyen jársz! Most mutatunk nektek három nagyon finom édességet, amelyek nagyon gyorsan elkészíthetőek.
Könnyű sajttorta pohárkrém:

Ezt a poharas változatot még csak sütni sem kell, mégis olyan ízélményt ad, mintha valódi sajttortát ennél. Megéri kipróbálni!
Hozzávalók 2 személyre:
- 300 g krémsajt
- 3-4 db háztartási keksz
- 3 evőkanál porcukor
- 1 db citrom vagy lime leve és héja
- bármilyen gyümölcs
Így készül:
- Készíts elő két poharat, amibe a desszertet töltöd majd.
- Törd apróra a kekszeket, és szórd bele a poharakba egyenlően elosztva.
- Robotgéppel keverd el a krémsajtot a porcukorral és a citrom levével, valamint héjával.
- Adagold a kekszes alapra a keveréket.
- Díszítsd a kedvenc gyümölcsöddel.
Tiramusu mártogatós:

Szereted a kávés édességeket? Akkor akár a kávéd mellé is elkészítheted ezt a nagyon egyszerű keverős sütit.
Hozzávalók 2 személyre:
- 60 g mascarpone
- 100 ml habtejszín
- 2 ek porcukor
- 1 ek kakaópor
- ¼ ek instant kávé
Így készül:
- Robotgéppel verd fel a habtejszínt a porcukorral.
- Mehet bele minden más: a mascarpone, a kakaó és a kávé.
- Keverd egyneművé, adagolt kis tálakba, majd szórj a tetejére egy kis kakóport.
Csoki fudge:
.jpg)
Nagyon finom és pillanatok alatt elkészül, ráadásul sokféle hozzávalóval turbózhatod fel.
Hozzávalók:
- 220 dl cukrozott sűrített tej
- 190 g csokicsipsz (tej- vagy étcsoki, mindkettővel működik)
Így készül:
- Bélelj ki egy 10×15 cm-es tepsit sütőpapírral, így nem fog beleragadni az édesség a tepsibe.
- Gőz felett kezdd el melegíteni a csokit, és mikróban melegítsd fel a tejet 30 másodpercen keresztül.
- Keverd össze a két forró hozzávalót, míg egyneművé nem válik.
- Öntsd a formába és egyengesd el.
- Legalább 6 órára tedd hűtőbe a fudge-ot, de a legjobb, ha egy éjszakát pihen a hidegen.
Ha Fördős Zé nutellás-bundáskenyeres csodája is érdekel, akkor itt megnézheted a receptet.
[[cikk1]]