Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rengeteg plusz pénz járhat az oltásért cserébe a munkahelyeken Magyarországon is?

Rengeteg plusz pénz járhat az oltásért cserébe a munkahelyeken Magyarországon is?

Gasztro & Tourism

Rengeteg plusz pénz járhat az oltásért cserébe a munkahelyeken Magyarországon is?

Gasztro & Tourism

CST 09:39

Van egy trend, de mi látszik ebből kis hazánkban? A G7 gazdasági portál járt utána a kérdésnek.

Külföldön terjed a módi, hogy a beoltott dolgozó jutalmat kaphat az oltásért cserében. A cégek ezzel szeretnék motiválni a munkavállalókat, hogy elmenjenek beoltatni magukat. Így van ez többek között az egyik legnagyobb magyarországi üzletlánc, a Penny Market németországi anyacégénél is, ahol már korábban kommunikálták, hogy jutalmazzák ezt a fajta magatartást.

De külföldön nem a Penny az egyetlen cég, amely hasonlóan gondolkodik a kérdésben.

Az Edeka-Nord például úgy döntött, hogy 50 eurós (18 ezer forintos) vásárlási kupont kapnak az oltáson átesett dolgozók - írja a gazdasági lap. A hírek hallatára a G7 a legnagyobb magyar cégeket, a legtöbb embert foglalkoztató vállalatokat meg is kereste, hogy náluk is teret hódíthat-e ez a szemlélet. 

A nagy magyar vállalatok, így a Magyar Posta, a Volánbusz, a Máv-csoport és a Mészáros-csoport azonban a lap ezen kérdésére nem adott választ, sőt, a multik, így például a Bosch vagy a Harman Becker sem válaszoltak a kérdésre,

így egyelőre nem lehet tudni, Magyarországon járhat-e valami plusz pénz, összegszerű jutalom, szolgáltatás a beoltott munkavállalóknak.

Viszont a nagy cégek azt elárulták a lapnak, hogy támogatják a munkavállalók oltását, sőt, kampányt is terveznek az oltás népszerűsítésére. A Tescónál például Kemenes Gábor virológus közreműködésével szerveztek egy beszélgetsét, az Auchan-nál pedig üzemorvosi konzultációs lehetőségük van a dolgozóknak. Míg az Audi, a Mercedes és a Suzuki a gyár területén oltópont felállításán dolgozik.

A lap azt is megjegyzi, hogy ösztönzőként több vállalat, így az Auchan, a BKV, az Ikea, a Mol, a Spar, a Tesco és az Unilever említette, hogy például beosztások rugalmas átszervezésével támogatják az oltáson való megjelenést.

(via G7)

Borítókép: Profimedia