Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ezen a szigeten beoltják majd az újonnan érkező turistákat?

Ezen a szigeten beoltják majd az újonnan érkező turistákat?

Gasztro & Tourism

Ezen a szigeten beoltják majd az újonnan érkező turistákat?

Gasztro & Tourism

BN 08:08

A turisztikai ágazat újraélesztése érdekében meglepő döntést hozott a Maldív-szigetek, ugyanis a tervek szerint érkezéskor oltást ajánlana a látogatóknak.

Most még úgy néz ki, a varázslatos üdülőhelyre negatív PCR-teszttel és érvényes szobafoglalással kell rendelkezniük a turistáknak a belépéshez. A Maldív-szigetek azonban a közeljövőben átírja majd ezeket a szabályokat. 

A tervek szerint oltást is kaphatnak a látogatók.

A pontos ütemterv még nem ismert, ugyanis első körben a helyieket kell beoltani. Eddig a lakosság alig több mint fele kapta meg az első adag vakcinát, a turisztikai iparban dolgozók esetében viszont ez az arány már kilencven százalék. Amennyiben sikeresen folytatódik az oltási program, a helyi lakosok után a szigetre érkezők következhetnek. 

A Maldív-szigetek gazdasága nagymértékben támaszkodik az idegenforgalomra. A kampány célja még ebben az évben a másfél millió turista és a tízmillió vendégéjszaka elérése, ami elsőre talán nagy számnak tűnik, de még mindig messze van a békeidőben tapasztalt éves átlagtól – írja a Roadster.

Borítókép: Profimedia