Íme az első magyarországi dinoszaurusztojás-lelet
Olvass tovább...
A Konyhafőnök zsűrije szinte minden reggelét tojással indítja.
Ha a legnépszerűbb fehérjeforrást keressük, akkor nem kell messzire mennünk, mert a tojás lesz az. Hála égnek már a koleszterintartalmától sem kell félnünk, mert a tudomány módosította ezt az álláspontját. A lényeg, hogy a szervezetünknek bizony szüksége van koleszterinre.
Olvass tovább...
Fördős Zénél most a tojás lesz a főszereplő, amit hozzá hasonlóan valószínűleg elég sokan fogyasztanak reggelire. Három egyszerű receptet mutat meg nektek, amiket tényleg pofonegyszerű elkészíteni.
Az egyik egy gyors tojáskrém, a második egy sütőben sütött tojás, míg a harmadik egy spanyol tortilla, vagyis tojáslepény lesz megúszós verzióban.
Zénél hozzátartozik a megúszáshoz, hogy a burgonyákat mikrohullámú sütőben készíti el. Igazából ettől tényleg nem kell félni: 8-10 percre beteszitek, és valóban szépen megfőnek a krumplik. Ezt a megoldást már a két Michelin-csillagos zsűritárs is megengedte a versenyzőknek A konyhafőnökben, amikor szorította őket az idő.
A sült tojás és a tojáslepény frissen az igazi, de a tojáskrém több napig is eláll a hűtőben, és mindig elő tudjátok kapni, ha megkívánjátok egy kis pirítóssal.
Most lássuk, hogyan képzeli el ezeket Zé!
Olvass tovább...