promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Imádod a tojást? Fördős Zé három reggeli ötletet mutat neked belőlük
Borítókép:  Street Kitchen
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Konyhafőnök zsűrije szinte minden reggelét tojással indítja.

Ha a legnépszerűbb fehérjeforrást keressük, akkor nem kell messzire mennünk, mert a tojás lesz az. Hála égnek már a koleszterintartalmától sem kell félnünk, mert a tudomány módosította ezt az álláspontját. A lényeg, hogy a szervezetünknek bizony szüksége van koleszterinre.

Fördős Zénél most a tojás lesz a főszereplő, amit hozzá hasonlóan valószínűleg elég sokan fogyasztanak reggelire. Három egyszerű receptet mutat meg nektek, amiket tényleg pofonegyszerű elkészíteni.

Az egyik egy gyors tojáskrém, a második egy sütőben sütött tojás, míg a harmadik egy spanyol tortilla, vagyis tojáslepény lesz megúszós verzióban.

Zénél hozzátartozik a megúszáshoz, hogy a burgonyákat mikrohullámú sütőben készíti el. Igazából ettől tényleg nem kell félni: 8-10 percre beteszitek, és valóban szépen megfőnek a krumplik. Ezt a megoldást már a két Michelin-csillagos zsűritárs is megengedte a versenyzőknek A konyhafőnökben, amikor szorította őket az idő.

A sült tojás és a tojáslepény frissen az igazi, de a tojáskrém több napig is eláll a hűtőben, és mindig elő tudjátok kapni, ha megkívánjátok egy kis pirítóssal.

Most lássuk, hogyan képzeli el ezeket Zé!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás