Valószínűleg nem lesz hagyományos az idei húsvét, nem lesznek nagy összejövetelek és lehet, hogy nem mész meglocsolni az egész szomszédságot. De azért ne csüggedj, szűk családi körben is lehet emlékezetessé tenni az ünnepet, például ezzel a mennyei, túrós citromtortával. Nagyon egyszerű, mert még sütni sem kell.
5+1 cuki húsvéti manikűr
Olvass tovább...
Olvass tovább...
Mutatjuk is a receptet:
Húsvéti citromos túrótorta:
Hozzávalók az alaphoz:
- 20 dkg babapiskóta vagy Győri Édes Zabkeksz
- 10 dkg vaj
Hozzávalók a krémhez:
- 50 dkg krémes túró
- 1 csomag vanília puding
- 3 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag zselatinfix
- 3 dl tej
- 1 citrom leve és héja
- 1 citrom diszítéshez
Elkészítés:
- A 26 cm-es tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
- A babapiskótát (vagy zabkekszet) törjük, morzsoljuk össze és 10 dkg vajjal keverjük el, majd ezt nyomkodjuk bele a tortaformába. Egy vizes kanál hátoldalával könnyel elsimíthatjuk. Tegyük a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.
- A pudingport - az 5 dl tej helyett -, 3 dl tejjel készítsük el, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
- A túróhoz mérjük ki a cukrot, vaníliá scukrot, facsarjuk bele a 1 citrom levét, tegyük bele a citrom héját és keverjük hozzá a kihűlt pudingot.
- A tejszínt verjük habbá és keverjük bele a zselatinfixet is.
- Ezt követően, a tejszínt is keverjük hozzá a túrós, citromos masszához.
- Vegyük ki a hűtőből a kihűlt babapiskótás tortaalapot. Kanalazzuk rá ezt a túrós masszát és simítsuk el.
- Citromkarikákkal vagy tejszínnel díszítsük.
Próbáld ki Te is!
A legfinomabb süti, amit nagyi készített nekünk: fordított almatorta
Olvass tovább...
Olvass tovább...