promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legfinomabb süti, amit nagyi készített nekünk: fordított almatorta
Borítókép:  Finedininglovers.com
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Adj új értelmet az almának! Ezzel az egyszerű, de roppant ízletes tortácskával a feje tetejére állíthatod a világot.

A torta szó hallatán sokan megriadnak, hogy habverőt ragadjanak. A fordított almatorta viszont nem az ellenséged. Búcsút inthetsz az összeesett, félresikerült piskóta gondolatának,

és még csak órákat sem kell robotolnod a konyhában. 

A siker és az elismerés viszont garantált, és íme az összetevők, amire szükséged lesz a különlegességhez, hogy lenyűgözz mindenkit.

A fincsi tésztához:

  • 200 gramm liszt
  • 150 gramm margarin
  • 1 darab tojássárgája
  • 3 evőkanál víz
  • 1 kis csipet só

A torta fő attrakciójához:

  • 1,5 kg alma
  • 150 gramm cukor
  • 3 evőkanál vaj (körülbelül 70 grammnyi)

Elsőként érdemes a tésztába belefogni, mivel az omlósság érdekében igényel némi pihentetési időt összegyúrás után. Egy fél óra megteszi neki, de annál alább ne adjuk.

A margarint érdemes apró kockára vágni, úgy könnyebb dolgunk lesz. A tésztához szükséges adalékanyagokat addig gyúrjuk, míg egynemű masszát nem kapunk.

Aztán persze irány a hűtő.

Míg tésztánk puhaságba ringatja magát, addig nekiveselkedhetünk az ízletes almák hámozásának, majd felszeletelésének. Ezután a cukrot és a vajat addig melegítjük, míg össze nem olvadnak, és kellemes aranyszínben nem pompáznak. Az olvadékba belehelyezzük az almagerezdeinket, hogy nyakig merüljenek a cukros mázunkban, és karamellbarnára párolódjanak kicsit. 

Míg az almácskák párolódnak, célszerű kinyújtani a tésztát és lelkes kutatásba lendülni egy szimpatikus tepsi kiválasztásához, amiben sütni fogjuk. Természetesen a sütőt is begyújthatjuk már.

Már csak annyi dolgunk maradt, hogy a karamellizált gyümölcsöt a tepsibe öntsük óvatosan, majd helyezzük rá a nyújtott tésztánkat, aztán uzsgyi a sütőbe egy bő fél órácskára. Ha ezen is túl vagyunk, egy pár perc pihenési időt adjunk a süteménynek, aztán vágjuk körbe a tepsi vagy más sütőalkalmatosság szélénél a finomságunkat, és borítsuk egy tálcára a végeredményt. Persze itt a finisben érdemes vigyázni, nehogy elrontsuk a művünket.

Amennyiben egy kis vizális segítségre lenne szükség, ne legyünk restek meglesni egy cukrász keze munkáját sem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás