promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Férgek másztak ki a húsból, miután leöntötték azt kólával - botrányos videóval etették be az internet népét
Borítókép:  Youtube.com
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A videó már elég régi, viszont újból és újból feltűnik a neten, és kisebb pánikhullámokat okoz. Pedig nem igaz.

A hamisított videóval megtrollkodott legenda szerint, ha nyers sertéshúsra ráöntünk pár deci kólát, rövi időn belül férgek másznak elő a beáztatott anyagból.

Íme a videó, amely rövid időn belül az egyik legnézettebb videó lett a Youtube-on, és pánikot okozott az interneten:

A sertéshús fogyasztását számtalan kultúra tiltja, többek között a muszlimok és a zsidók sem esznek sertéshúst (meg az adventisták sem), így körüllengi ezt valamiféle misztikum. Ráadásul a kevésbé jól megsütött-átfőzött húsok fogyasztása tényleg veszélyes lehet, mivel fertőzött hússal elfogyaszthatunk parányi fonalférgeket is, amelyektől trichinellózis fertőzést kaphatunk. A hús emésztése során a tokkal borított lárvák életképessé válnak, és gyomor- illetve bélrendszeri gyulladásokat okozhatnak. A modern körülményeknek hála azonban a 21. századra az ilyen fertőzések száma nagyon leapadt. Évente pár darab történik csupán.

Eddig az igazság.

Aztán az internetre feltett videók elkezdték a dolgot még nagyobb misztikummal kezelni, azt állítva, hogy a kóla előhívja ezeket a férgeket. A dolog természetesen nem igaz, ez csak egy kamuvideó egy jókora kamuállítással. A legendában a koszos disznó és az egészségtelen ital legendája mosódik össze, alkotva egy elképesztő sztorit.

A kamufejtést amúgy a legnagyobb hírhamisításokat, álhíreket és összeesküvés-elméleteket leleplező oldal, a Snopes is elvégezte.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás