promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közel 100 ezer magyar lakott egy amerikai nagyvárosban - tuti, hogy nem találod ki, melyikben
Borítókép:  Clay Banks / Unsplash.com
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A TOP10 magyar városok listájára is simán felkerülhetett volna.

Közép-Kelet-Európát, így Magyarországot sem kímélték, és a jelenben sem kímélik a történelem és a gazdasági konjunktúrák viharai. A térségünkből a kivándorlás mindig is hatalmas probléma volt, bár más szemszögből tekinthetünk erre lehetőségként is. A dualizmus korának, majd a Trianon-utáni idők nagy hullámai, de itt van 1956, és itt vannak a 2000-es évek nagy hullámai is,

amelynek következtében 2015-ben olyan címmel jelentek meg cikkek, hogy London a második legnagyobb magyar város a maga 200 ezer magyar lakosával, akik az angol főváros kulturális életére is hatottak.

De elmehetünk messzebbre is, hogy régi honfitársainkkal találkozzunk, az Amerikai Egyesült Államok harmadik legnagyobb városában, Chicagóban ugyanis még pár évvel ezelőtt is 73 ezer magyarul beszélő ember lakhatott, akik az egykori Nagy-Magyarországról származtak.

2019-ben egy chicagói magyar lap, Az írás készített egy érdekes próbát, amelynek keretében elővettek egy telefonkönyvet és végiglapozták magyar szemmel a neveket, és megpróbálták kiszámolni ez alapján is, hogy kik lehetnek a városban magyar származásúak. A leggyakoribb név amúgy a Horváth volt, a nagy számfejtés révén végül hasonló számra jutottak. Arról pedig a Roadsteren olvashattok, hogy jött ki ez a szám.

(via Roadster)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás