promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Álommeló: akár te is jelentkezhetsz dolgozni a lakatlan ír szigetre
Borítókép:  The Times
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy a legtöbb ember vágyik és nap, mint nap keresi élete legjobb munkáját. Nos, lehet megtaláltuk!

Európa legnyugatibb szigete, az írországi Nagy Blasket ugyanis új karbantartóját keresi. A munka nem túl megterhelő, viszont aki megkapja az állást, annak örök élményekben lehet része.

Aki nyugodtságot és a csendet keresi itt megtalálja, ugyanis a sziget évtizedek óta lakatlan. 

Persze ezek után felmerül a kérdés: hogy vajon, akkor mit kell dolgozni egy ilyen helyen? A sziget új karbantartóinak az lesz a feladata, hogy rendben és tisztán tartsanak három házikót, illetve üzemeltessenek egy aprócska kávézót, amely kora reggel nyit, és ahol kávét és teát szolgálnak fel a vendégeknek, illetve a csónakkal érkező pásztoroknak. – írja a Nőklapja

Ez eddig nem tűnik túl megterhelőnek, tekintve azt, hogyha a sziget lakatlan, és nehezen megközelíthető, nem valószínű, hogy kígyózó sorokra kell számítani. 

Na, de milyen munkavállalókat keresnek?

Először is, tudnod kell angolul!

Másodszor tudnod kell alkalmazkodni a kissé nomád körülményekhez, ugyanis meleg víz, és áram nincs a szigeten. Csupán egy szélturbina tud annyit energiát termelni, hogy feltöltsük a telefonunkat.

Továbbá a leírás szerint légy talpraesett, hiszen korábbi alkalmazottak szerint, minden nap történik valami olyan, amire nem számítasz és amit meg kell oldanod. 

Nagy Blasket szigete távol esik mindentől (körülbelül két kilométerre fekszik a szárazföldtől), érintetlen természetének köszönhetően a táj pedig tényleg festői. Népessége, amely csúcspontján sem érte el a kétszáz főt, a negyvenes-ötvenes években drámain csökkent, az utolsó állandó lakos 1953-ban hagyta el a szigetet, mivel az ír kormány kijelentette, hogy már nem tudja garantálni a megmaradt lakosság biztonságát.

Aki úgy érzi, ezt a pozíciót neki hirdették meg, január 22-ig még jelentkezhet itt.

[[cikk1]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás