Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Otthon minden jobb: így készítsd el tökéletesen a sült krumplit

Otthon minden jobb: így készítsd el tökéletesen a sült krumplit

Gasztro & Tourism

Otthon minden jobb: így készítsd el tökéletesen a sült krumplit

Gasztro & Tourism

Toronicza Péter - 2021.01.16. 17:17

A hasábburgonyát mindenki el tudja készíteni, de ideje profi szintre emelni a dolgot.

Sokan azt hiszik, hogy a McDonald’s sült krumplija verhetetlen, de akik ezt vallják, azok nem jártak még nívós gourmet gyorsétteremben, vagy nem mertek otthon kísérletezni. A bedobjuk a sütőbe, vagy a forró olajba amíg aranybarna lesz mindenkinek megy, de lehet ezt egy fokkal jobban is csinálni.

A Street Kitchen elindított egy új szériát a csatornáján, ahol az alap konyhai trükkökkel szeretnék megismertetni a kezdőket. Ilyen például az, hogy miképp kell tökéletesen elkészíteni a sült krumplit.

A videó azzal indul, hogy C típusú burgonyát kell választani, de nem igazán térnek ki arra, hogy mi is az. Ha csomagoltan vesszük a krumplit, akkor különböző betűjelzésekkel találkozhatunk, de a piacon szívesen segítenek nekünk az árusok, hogy melyik mire való.

A típusú: salátának, rakott krumplinak való, mivel ez a fajta nehezen tud szétfőni.
B típusú: kissé szétfövő burgonya, ami főzéshez, raguk készítéséhez ajánlott. Paprikás krumplinak ez a legjobb.
C típusú: ezt ajánlják a sütéshez, és ebből lesz a tökéletes héjában sült krumpli, vagy hasábburgonya.

Ha megvan az alapanyag, akkor jöhet a tökéletes sült krumpli. Kicsit több időt vesz igénybe, mintha szimplán kisütnétek, de a végeredmény miatt megéri vele kicsit pepecselni.

Borítókép: Street Kitchen