Fördős Zé megmutatja, melyek a legjobb rakott kaják
Olvass tovább...
A hasábburgonyát mindenki el tudja készíteni, de ideje profi szintre emelni a dolgot.
Sokan azt hiszik, hogy a McDonald’s sült krumplija verhetetlen, de akik ezt vallják, azok nem jártak még nívós gourmet gyorsétteremben, vagy nem mertek otthon kísérletezni. A bedobjuk a sütőbe, vagy a forró olajba amíg aranybarna lesz mindenkinek megy, de lehet ezt egy fokkal jobban is csinálni.
A Street Kitchen elindított egy új szériát a csatornáján, ahol az alap konyhai trükkökkel szeretnék megismertetni a kezdőket. Ilyen például az, hogy miképp kell tökéletesen elkészíteni a sült krumplit.
Olvass tovább...
A videó azzal indul, hogy C típusú burgonyát kell választani, de nem igazán térnek ki arra, hogy mi is az. Ha csomagoltan vesszük a krumplit, akkor különböző betűjelzésekkel találkozhatunk, de a piacon szívesen segítenek nekünk az árusok, hogy melyik mire való.
A típusú: salátának, rakott krumplinak való, mivel ez a fajta nehezen tud szétfőni.
B típusú: kissé szétfövő burgonya, ami főzéshez, raguk készítéséhez ajánlott. Paprikás krumplinak ez a legjobb.
C típusú: ezt ajánlják a sütéshez, és ebből lesz a tökéletes héjában sült krumpli, vagy hasábburgonya.
Ha megvan az alapanyag, akkor jöhet a tökéletes sült krumpli. Kicsit több időt vesz igénybe, mintha szimplán kisütnétek, de a végeredmény miatt megéri vele kicsit pepecselni.