promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a vakcinaútlevél? – Több ország is már a rendszeren dolgozik
Borítókép:  Magyarország Főkonzulátusa
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már több ország is megkezdte az úgynevezett vakcinaútlevél rendszerének kidolgozást. Ha az új fejlesztést elfogadják, mindannyiunk utazása megváltozhat a jövőben. 

Azonban az embereket megosztja az elképzelés. Sokan nem tartják fontosnak, vagy egyszerűen nem akarják beadatni a koronavírus elleni oltást, utazni azonban szeretnének. Az átmeneti megoldásnak kínálkozó rendszert több légitársaság is támogatja

Rasztovits Dávid, a Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatója elmondta:

nagy a valószínűsége, hogy még hosszú ideig nem utazhatunk úgy, mint a pandémia kialakulása előtt. Ennek mostanra más a kicsengése, mint az első hullám érkeztekor, amikor sokkszerűen érte az utazókat a határok lezárása. Mindenképpen nyitottnak kell lennünk és tájékozódni kell, megérteni, elfogadni, mi miért történik. A nemzetközi utasáramlás megfelelő szabályozási és monitorozási rendszer nélkül újra egy globális egészségügyi katasztrófához vezethet.

Az ország idén tervezi a teljes turizmus újraindítását, amihez a vezérigazgató szerint külföldi sztenderdnek kell megfelelnünk, amelynek egyike a vakcinaútlevél rendszere. 

Azonban azoknak sem kell még ezt elkönyvelnie biztos döntésnek, aki tart a védőoltástól. Rasztovits hozzátette, hogy a vakcinaútlevélnek nemcsak egészségbiztonsági vagy diplomáciai akadályai vannak az egyes országokban, hanem sok szempontból a megfelelő technológiai háttér is fejlesztésre szorul. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás