promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar népmesék gyilkos fenevadáról, a kisgömböcről elmondták, hogy milyen étel valójában
Borítókép:  Youtube / Magyar népmesék
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kisgömböc az egyik leghíresebb magyar népmese gonosz főhőse, egy kicsit horrorisztikus is, hiszen igazából felfalja az embereket. És bár a mese vége happy end, a sztori közepén még simán megeshetne, hogy mindenki megfullad a gyomrában. Esti abszurd.

A mese sztorija szerint egy család levágott egy malacot, majd az abból készült finomságokat felvitték a padlásra. Majd jött a tél, és szépen lassan elfogyott minden sonka, szalonna és kolbász, már csak egy kis gömböc maradt meg. Így rá várt a sor, hogy az emberek bendőjében végezze. Aztán a mese hirtelen horrorba vált, a gömböc visszaszól, és bekap mindenkit. Először a család három lánya találta magát a gömböcben.

A lényeg az, hogy itt igazából egy hétköznapi disznósajtról (sertés gyomrából vagy beleiből készült étel, amit aztán tényleg mindennel feltöltenek) van szó. Amely lélekre kap, és az életéért küzd a mese további részében. Látszólag ez egy horrorsztori.

Mégis mit akar üzenni a gömböc története? 

A tanulság valahol ott fekszik, hogy nem szabad túlzásba esni, mindent be kell osztanunk jól, szépen, nem szabad egyszerre felélni az anyagi lehetőséginket, mivel akkor jöhet a váratlan, ami felemészt mindent és mindenkit.

Még több esti rövidhírre vágysz?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás