promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Te is bámulod a nők fenekét? Elmondjuk, hogy miért, meg fogsz lepődni a válaszon - Napi okosító
Borítókép:  Dole777 / Unsplash.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Állítólag valójában nem is a feneküket nézik. Tudományos álláspont.

Egy kutatócsoport vizsgálta meg azt a kérdést, hogy vajon miért fordul elő sokszor ez a fenékfikszírozás, miért van az, hogy rengetegszer a legelső testrész, amit egy nőn megnéznek a férfiak, az a fenék?

Sokan azt gondolják, hogy az egésznek a szexhez van köze, közben az eredendő dolgok egyáltalán nem itt kezdődnek,

így ez a magyarázat csupán a felszínt súrolja, mélyebbre nem tud jutni.

A kutatás keretében a tudósok 300 férfit kérdeztek meg arról, hogy az eléjük dugott női fenekek közül, melyiket preferálják leginkább. Az eredmény az lett, hogy azok a nők tetszettek nekik legjobban, akiknek a gerincoszlopuk homokóraszerűen dőlt meg.

Mégis miért?

A kutatás vezetője, David Lewis szerint a miért megválaszolásában nagyon vissza kell mennünk az időben, jó pár ezer évet kell utaznunk, hogy evolúciós magyarázatot találjunk. A szakértő szerint ugyanis a vadászó-gyűjtögető életmód hívta életre a férfiakban ezt a nézőpontot, hogy pont a nők fenekét, illetve a fenék fölötti domborulatokat és formákat kezdjék először vizsgálni egy nőn.

A homokóra alkat ugyanis előnyös volt a vadászó-gyűjtögető társadalmakban, mivel így a nők a súlypontjukat a terhesség alatt is a csípőjük felett tudták tartani. Egyensúlyukat is jobban meg tudták ezáltal őrizni. És ami nagyon fontos, ezek a nők a terhesség alatti stresszet is jobban tudták kezelni. Ez pedig evolúciós előnyt jelentett, így ez a forma szexuálisan is vonzzóvá vált a férfiak számára.

A kutatás tehát bebizonyította, hogy igazából nem is a fenekeket nézik a férfiak, hanem a gerincoszlop hajlásszögét.

A kutatás eredményeit a Focus magazin tette közé először. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás