promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Házi gyógymódok influenza ellen
Borítókép:  PX
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az őszi-téli időszakban sokakat ledönt a megfázás és az influenza. Ezekkel a hétköznapi ételekkel, házi gyógymódokkal, és természetes vitamin-, valamint ásványianyag-forrásokkal garantáltan megerősíthetjük immunrendszerünket, és felvehetjük a harcot a vírusokkal szemben. 

Íme a tippjeink a következő hónapokra!

Alma: minden nap egy alma, az orvost távol tartja! Bizonyára sokan hallották már ezt a mondást, de csak kevesen tudják, hogy mennyire igaz. Kutatások bizonyítják, hogy az alma az egészséges életmód egyik nélkülözhetetlen eleme, már őseink is használták gyógyszerként. Antioxidáns-kombinációja révén erősíti az immunrendszert, jótékony hatásait a többnyire a héjában rejlő tápanyagoknak és flavonoidoknak köszönheti, amelyek nem csak az influenza, de több más betegség ellen is segítenek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne hámozzuk meg a gyümölcsöt!

Banán: a sárga klasszikus, amely harcba száll a fáradékonysággal, a stresszel, az álmatlansággal, és a depresszióval – mindez azért, mert tele van B6 vitaminnal. Emellett magnéziumot és káliumot is tartalmaz, amelyek erősítik a csontokat, valamint véd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben.

Savanyú káposzta: sokan viszolyognak a káposztának már csak a látványától is, pedig, ha kiadósabb C-vitamin forrást keresünk, a savanyú káposztánál jobbat nem is találhatnánk. Viszont arra figyelnünk kell, hogy ne legyen tele adalékanyagokkal. Hogy ezt elkerüljük, a frissen kimért változatokat ajánljuk inkább.

Fokhagyma: természetes antibiotikum, vírus- és baktériumölő zöldség az influenza idején, akár megelőzésként, akár gyógymódként is rendkívül hatásos. A mézzel kikevert, apróra vágott változata halmozottan jótékony hatással rendelkezik, két-három nap alatt kitakarítja a kórokozókat a szervezetünkből.

Kakukkfű: nátha és influenza ellen a legjobb gyógynövény a kakukkfű, amelyből isteni tea is készíthető, megvéd a betegségektől, és erősíti az immunrendszert. Köhögés, torokfájás esetén érdemes naponta két-három csészével fogyasztani belőle, természetesen mézzel ízesítve.

Húsleves: az igazi csodafegyver! A nagymama húslevese, mindenkinek ez jut eszébe, ha megfázás és influenza gyötri. Egy jó nagy tál a nagyi gyógyító leveséből, és máris jobban érezzük magunkat. Mindezt a benne főtt zöldségeknek köszönhetjük, amelyek vitamintartalmuk miatt erősítik az immunrendszert, és hozzásegítenek minket a mihamarabbi gyógyuláshoz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás