promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ünnepi receptek: így készíts egészséges és fenséges ételeket!

Ünnepi receptek: így készíts egészséges és fenséges ételeket!

Borítókép:  Flickr
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Készítsünk a megszokott ételsoroktól eltérő finomságokat karácsonykor! Egyszerű különlegességekkel lephetjük meg szeretteinket.

Összeállítottunk egy listát, amivel biztos, hogy téged fognak magasztalni az ünnepi asztal körül ülők!

Vöröslencse-krémleves:
1 fej aprított lilahagymát és 3 gerezd fokhagymát repceolajon átpirítunk. Ráteszünk 20 dkg vörös lencsét, 1 kanál mustárt, 1 kanál szezámkrémet, 1 kiskanál reszelt citromhéjat, és ezzel is átpirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Ha megpuhultak a hozzávalók, akkor 4 dl főzőtejszínnel elturmixoljuk.

Csirkemell sütőtökös gombával:
Egy nagy tepsibe olívaolajat öntünk, majd ráteszünk 4 db félbevágott, besózott csirkemellet, 40 dkg vékony csíkokra vágott sütőtököt, 40 dkg gombafejet, 3 db szeletelt vöröshagymát, 6 gerezd fokhagymát elrendezünk rajta. Sóval, borssal, római köménnyel, majorannával, petrezselyemmel ízesítjük. Betesszük a sütőbe 180 fokra és10 percre. Utána 2 dl paradicsomlét és 1 dl vizet öntünk rá, majd 30 percig sütjük 180 fokon légkeveréses sütőben. Megforgatjuk a húst és a zöldségeket, és még 10 percig sütjük, mielőtt tálaljuk.

Gyömbéres bulgur:
Repceolajon 2 evőkanál reszelt friss gyömbért 50 dkg bulgurral átpirítunk, majd 1 liter vízzel felöntjük. Sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.

Színes saláta:
Felaprítunk jégsalátát, kaliforniai paprikát, cukkinit, póréhagymát, koktélparadicsomot, piros retket, és hegyes erős paprikát. Lelocsoljuk szőlőmagolajjal, citromlével, majd sóval és napraforgómaggal ízesítjük.

Marcipános golyó:
1 csomag marcipánt, 30 dkg Nutellát, 20 dkg darált kekszet, 1 citrom levét és reszelt héját jól eldolgozunk. Kis golyókat formálunk belőle, és szeletelt mandulában megforgatjuk. Tehetünk mindegyikbe aszalt gyümölcsöt vagy meggyet, ízlésünknek megfelelően.