promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Környezetbarát újítással készül a Burger King
Borítókép:  24.hu
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Alig pár napja írtunk arról, hogy egy startup környezetbarát telefonokat készít újrahasznosított anyagokból, erre a világ egyik legnagyobb étteremlánca bejelenti, hogy ők is beszállnak a Föld védelméért folytatott harcba. 

Eddig sosem látott újítás lehet a Burger King húzása az étteremláncok világában. A vállalat 2021-től bevezeti a betétdíjas csomagolást, ami ismét egy remek kezdeményezés bolygónk védelme érdekében. 

Igaz a visszaváltható dobozokat és poharakat először Amerika több városában, valamint Tokióban vezeti be a cég, de amennyiben jól működik a rendszer, egységesen minden gyorsétteremben elérhető lesz.

A betétdíjas rendszer lényege, hogy a vásárlók – némi plusz pénzért – egy erősebb, visszaváltható csomagolásban is kérhetik kedvenc menüiket, ezzel megszüntetve a szokásos papírhulladékot. Ha az étkezés végén az új dobozokat visszaszolgáltatják a pultnál, akkor pedig a korábban kifizetett betétdíjat is visszakapják. Ennyire egyszerű.

Igaz, nem étteremláncok, de egyes franchise-ok már szintén kiemelt figyelmet szentelnek a környezettudatos csomagolásra. 

A legtöbb Starbucks kávézóban például a vásárlók maguk vihetnek otthonról poharakat (főleg elvitelre kérve), ez az opció azonban a koronavírus-járvány miatt higiéniai okokból szünetel. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás