promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden jegy elkelt a repülőgépre, ami nem repül sehova
Borítókép:  Roslan RAHMAN / AFP
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Singapore Airlines járata a földön marad, és ez kerül 140 ezer forintba.

A koronavírus-járvány második hulláma miatt ismét kezd megfenekleni a turizmus, ami azt is jelenti, hogy a légitársaságok gépeinek többsége bizony a földön ragad. Vannak olyan emberek, akiknek szabályosan hiányérzetük van, hogy nem ülhetnek repülőn, így a társaságok őket célozzák.

A sort a Qantas indította: a Boeing 787-es Sydneyből szállt fel, és ott is landolt hét órával később. Annyira nagy volt az érdeklődés, hogy a jegyek körülbelül tíz perc alatt fogytak el.

A repülésfüggők élvezhették a kilátást (a gép direkt megközelített látványos helyeket), ehettek, ihattak közben. A társaság tudta, hogy a környezetvédők nem lesznek ettől boldogok, de a kereslet miatt nem akartak leállni, sőt, már a tajvani EVA és japán ANA is akar sétajáratokat indítani.

A Singapore Airlines lesz az, aki a bolygónkra is figyel, mivel az ő gépük egy tapodtat sem fog elmozdulni a kifutóról. Mi a program az Airbus A380-as fedélzetén? Az emberek megérkeznek, elfoglalják a helyüket, megnéznek egy jó filmet, aztán mehetnek haza. Ez kerül 642 szingapúri dollárba, azaz átszámítva több mint 140 ezer forintba.

Azt hihetnénk, hogy az egy helyben álló repülőn ücsörgés nem érdekelte az embereket, pedig a jegyek itt is elfogytak fél óra alatt, és még várólistát is kellett csinálni. A Singapore Airlines emelte a tétet, és aki nem akar repülőre ülni, annak házhoz is viszik a vacsorát és a repülés élményét kínáló kiegészítőket körülbelül 200 ezer forintért.

Ez persze még szépségtapasznak is kevés, mivel a szektornak több tízmilliárd dolláros bevételkiesése van.

Aki a bolygót is szeretné védeni, közben átélni a repülés élményét, és eszegetni egy kényelmes székben, annak a Microsoft Flight Simulator 2020-at ajánljuk, ami ennél élethűbb nem igazán lehetne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás