promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes számok – ennyit kereshetsz ételfutárként
Borítókép:  PX
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A mai napig a futárkodás nem volt egy túl vonzó állás. Pedig nem semmi haszonra tehet szert az, aki bevállalja.

A karantén és a koronavírus rengeteg munkának és vállalkozásnak a végét jelentette. Sokan állás nélkül maradtak, de ami még rosszabb, hogy a nagyobb cégek sem tudtak munkalehetőséget biztosítani az embereknek. 

A futárok azonban mind külső szemlélői az elszomorító helyzetnek. Az ételszállítók ugyanis nemhogy kevesebb, hanem jóval több haszonra tesznek szert a bizonytalan időszak alatt, mint eddig bármikor. 

„Az átlag órabér az elmúlt hónapokban kétezer forint körül alakult, de van olyan futár is, akinek az órabére az előző hónapban – a teljesítményének hála – megközelítette a háromezer forintot”

– közölte a NetPincér.

A nemrég weboldalát és applikációját is megújító cég azonban nem csak a futárok számával és azok átlagon felüli fizetésével büszkélkedhet. A járvány ideje alatt eddig sosem látott mértékben nőtt a regisztráló éttermek száma is, mely szintén a városban cikázó szállítók malmára hajtja a vizet. 

A futárok egy része teljes állásban, tehát napi 8-12 órában dolgoznak, vannak azonban olyanok, akik jó kiegészítésként tekintenek a munkára. Az eddigi rekordkereset havi 800 ezer volt, az átlag a félmillió forintos fizetés körül mozog.

Nem csak a NetPincér, hanem a WOLT kollégáinak száma is szépen emelkedik. Mitöbb, a cég Miskovits Marcival együttműködésben készít vlogot, hogy a nézők minél jobban megismerjék a futárok hétköznapjait.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás