promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez az ősz legütősebb krémlevese
Borítókép:  TIM PANNELL / MINT IMAGES / MINT IMAGES VIA AFP
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az őszi hónapok remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy kreatívak legyünk a konyhában. Ilyenkor mind az éttermekben, mind pedig a családi ebédlőasztaloknál tarolnak a szezonális krémlevesek. Ha a trendeket is követni szeretnéd, akkor bemutatjuk, a legújabb újdonságot: a makktök levest.  

Ha igazi őszi hangulatot szeretnél varázsolni az asztalra, a szokásos sajt és fokhagyma sztenderdek helyett, akkor egy új alapanyagot ajánlunk nektek. Ez nem más, mint a makktök. A kisebb méretű, foltos zöldségekből készült krémleves garantált sikert biztosít, ha le akarjuk nyűgözni a vendégeinket, vagy csak valami extrával dobnánk fel a hétköznapi menüt.  

Hozzávalók: 

  • 1 makk tök  
  • 1 evőkanál olívaolaj  
  • 1 csésze aprított vagy kockára vágott sárgarépa  
  • 1 hagyma apróra vágva  
  • 1/2 alma kockára vágva  
  • 1 teáskanál gyömbér  
  • 1 teáskanál kurkuma  
  • kevés cukrozatlan kókusztej  
  • 0,5 liter víz  
  • só, bors ízlés szerint 

Elkészítés: 

A tököt vágjuk félbe és kaparjuk ki a magot belőle. Ezután tegyük a sütőbe és süssük 30 percig. Ha ez megvan egy edényben olívaolajon pirítsuk meg a hagymát és a répát. Hozzáadjuk a tökhúst, a gyömbért, az almát, a kurkumát, a kókusztejet és a vizet. Miután a leves felforrt, turmixgéppel krémes állagúvá turmixoljuk. Petrezselyemmel tálaljuk. 

Jó étvágyat kívánunk!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás