promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zavar, hogy csak este 23-ig lehet bulizni? Angliában rosszabb a helyzet
Borítókép:  DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minket is elértek a szigorítások, de a partyzni vágyó angolok sem ússzák meg, ráadásul ők rosszabbul jártak.

Ezen a héten hétfőtől már életbe is lépett a szigorítás, hogy a szórakozó illetve vendéglátóhelyeknek be kell zárniuk este 23 órakor. Sokan viccelődtek azon, hogy 23 órakor bezárnak, és éjfélkor kinyitnak, mert az már új nap, de a teljes szabályban azért pontosítva van, hogy ezek a helyek reggel 6-ig nem nyithatnak ki.

Ezt néhány szórakozóhely már igyekszik úgy kikerülni, hogy igény szerint este 18 órakor elkezdik a bulikat, amiket így is le kell lőni este 23 órakor. Sőt, addigra már csak az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak a helyszínen.

A kormány indoklása szerint az igazolt fertőzöttek között változatlanul a 20-29 éves fiatalok vannak túlnyomó többségben, ezért van szükség a szórakozóhelyek bezárására ilyen korán.

Az angolok is megkapják a szigorításokat, csak ők sokkal rosszabbul jártak, mint mi. Eldőlt, hogy a koronavírus-járvány miatt este tíz óránál tovább nem lehetnek nyitva vendéglátóhelyek Nagy-Britanniában. A brit miniszterelnöki hivatal közölte, hogy az új szabály csütörtöktől lép életbe.

Az intézkedés ott is az éttermekre, pubokra, bárokra ugyanúgy vonatkozik. Ott bevetik azt is, hogy csak az asztalnál szolgálnak ki mindenkit, a bárpultnál nem lehet iszogatni, és rendelni sem.

A britek is úgy látják, ha semmilyen intézkedést nem tesznek, akkor nagyon el fog harapódzni náluk a járvány.

A brit kormány 100-ról 200 fontra (kerekítve 80 ezer forintra) emelte az előírások megszegőire kiróható pénzbírság alsó határát, és továbbra is tízezer fontig terjedő pénzbüntetéssel sújthatók azok, akiket elkülönítésre köteleztek, ám ezt nem tartják be.

Boris Johnson kijelentette, ha előbb nem sikerül érzékelhető előrelépést elérni a vakcina vagy új gyógymódok kifejlesztésében, illetve a tömeges tesztelésben, akkor abból a feltételezésből kell kiindulni, hogy a most elrendelt intézkedések hat hónapig érvényben maradhatnak.

A brit kormányfő közölte, hogy minden szigorítás nagyon is indokolt: egy hónappal ezelőtt az Egyesült Királyságban naponta átlagosan ezer új koronavírus-fertőzöttet mutattak ki szűrővizsgálatokkal, ez a szám azonban azóta csaknem a négyszeresére, heti átlagban számolva napi négyezer közelébe emelkedett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás