Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kíváncsiság lett a befutó a Magyarország Tortája idei versenyén

Kíváncsiság lett a befutó a Magyarország Tortája idei versenyén

Gasztro & Tourism

Kíváncsiság lett a befutó a Magyarország Tortája idei versenyén

Gasztro & Tourism

Promotions 15:45

A tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmesterének, Füredi Krisztiánnak az alkotását választották meg Magyarország tortájának 2020-ban, amely a Curiositas – Kíváncsiság nevet viseli.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt. A zsűri, mint az a Sokszínű Vidék írja, olyan tortákat várt, amelyek hazánkkal hozhatók összefüggésbe, továbbá kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokból készültek.

Az idei, azaz 2020-as év győztesét sajtótájékoztató keretében jelentették be. Az ország tortája címet a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmesterének, Füredi Krisztiánnak az alkotása nyerte, amely a Curiositas – Kíváncsiság nevet viseli. A torta újszerűségét és izgalmasságát a birsalma adja, amely az egyetlen olyan gyümölcsünk, amely nyers állapotban szinte élvezhetetlen

A torta összetevői:

fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat.

Az ország cukormentes tortája címét a JÓkenyér cukrászat (Pilisszentiván) nyerte Szentivánéji álom elnevezésű darabbal.

MTI/Koszticsák Szilárd

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd