promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kíváncsiság lett a befutó a Magyarország Tortája idei versenyén
Borítókép:  MTI/Koszticsák Szilárd
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmesterének, Füredi Krisztiánnak az alkotását választották meg Magyarország tortájának 2020-ban, amely a Curiositas – Kíváncsiság nevet viseli.

 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt. A zsűri, mint az a Sokszínű Vidék írja, olyan tortákat várt, amelyek hazánkkal hozhatók összefüggésbe, továbbá kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokból készültek.

Az idei, azaz 2020-as év győztesét sajtótájékoztató keretében jelentették be. Az ország tortája címet a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmesterének, Füredi Krisztiánnak az alkotása nyerte, amely a Curiositas – Kíváncsiság nevet viseli. A torta újszerűségét és izgalmasságát a birsalma adja, amely az egyetlen olyan gyümölcsünk, amely nyers állapotban szinte élvezhetetlen

A torta összetevői:

fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat.

Az ország cukormentes tortája címét a JÓkenyér cukrászat (Pilisszentiván) nyerte Szentivánéji álom elnevezésű darabbal.

MTI/Koszticsák Szilárd

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás