promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Tisza, az ismeretlen magyar csúcsnyaralóhely a nyárra - mutatjuk a programokat
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Tisza a barátod, főleg akkor, ha kikapcsolódásról van szó. Töltődj fel és lélegezz együtt a természettel, egy nagyszerű vakáció során, amiért ráadásul a világvégére sem kell elutaznod! 

Abádszalók

Abádszalók egy hangulatos kisváros, ahol mindent megtalálsz, ha aktívan szeretnéd eltölteni a vakációd szabad perceit. Ráadásul a városka a Tisza-tó legkiépítettebb idegenforgalmi központja is egyben, így itt az ember a pezsgésről sem kell, hogy lemondjon. 

Abádszalók mára a vízi sportok, a horgászat és a vadászat szerelmeseinek földi paradicsomává nőtte ki magát. Az Abádi kikötő meghitt atmoszférája, a Tisza-tó strand felhőtlen légköre várja az idelátogatókat.

Aki kedvet érez felkutatni egy izgalmas  és egyedi szabadtéri, néprajzi kiállítást, az ne hagyja ki az Abádi Major Minifalut, ahol a Tisza-tó mentén épített jellegzetes régi paraszti porták kicsinyített másai tekinthetők meg.

Poroszló

Poroszló kiváló választás a természet szerelmeseinek. A Tisza-tavi Ökocentrum egy őshonos állatokat bemutató turisztikai látogatóközpont. Remek programlehetőség családosoknak, kisgyerekekkel. A Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseinek bemutatása kerül terítékre játékos, interaktív módon, szemetgyönyörködtető helyszínen.

Akár egy egész napot is el tud itt tölteni az ember, telezsúfolva napját jobbnál jobb élményekkel.

Ha valaki szívesebben ejtőzne egyet a természet lágy ölén, annak tuti választás a Tisza-tavi Vízi Sétányon való részvétel. Maga a tanösvény kishajó járattal közelíthető meg Poroszlóról, illetve a Hortobágyi Nemzeti Park révén csónaktúra formájában. 

Tiszafüred

Tiszafüreddel nem lehet mellélőni. A város a Tisza-tó turisztikai fővárosaként híresült el, de itt sem fogunk csalódni, amennyiben nyugalomra és békére vágyunk. Az aktív kikapcsolódás megannyi lehetősége közül választhat az ember. A strandfürdőzés mellett a Tiszafüredi Termál fürdő is jó választás a lelki feltöltődésre. Az itt található termálvíz 39 Celsius fokos alkáli hidrogénkarbonátos gyógyvíz, mely a különböző mozgásszervi és reumatikus betegségek kezelésére nagyon jó.

A Tisza-tavi Mancsos Pancsolóval pedig még kedvencünkre is gondoltak. Ha ide látogatnánk, ne hagyjuk otthon a blökit sem, hiszen neki is jár egy kis szórakozás.

Tokaj

Aki egy kis romantikára vágyik, az nem foghat mellé Tokajjal, ha a Tiszáról van szó. Itt a Tisza mellé beékelődik a Bodrog is, hiszen itt találkozik egymással a két folyó. A két vízhozam találkozási pontja már önmagában is csábító látványosság. Amennyiben Tokaj a célpontunk, egyszerre több lehetőség ajtaja is kinyílik előttünk.

Élményben kifizetődő program kicsit feltérképezni a Bodrogot is. A folyó csodaszép helyekre kalauzolja el látogatóját kanyargó kis mellégágain, például egy kajakos élménytúra keretében. Aki erre jár, az ki ne hagyja ezt az opciót, hiszen sokat veszítene vele.

Tokaj városkáján túlmutat a Tokaj-Hegyalja borvidék, ami a Világörökség része is ráadásul. A borok szerelmesei itt megtalálják számításaikat, csak egy helyi pincészetet, illetve borászatot kell felkeresni. 

Tőserdő

Lakitelek-Tőserdő a Kiskunsági Nemzeti Park peremvidékén nyújtózik és egy megközelítőleg 400 hektáros védett terület ölel fel. Három település fogja közre: Tiszaalpár, Lakitelek és Tiszazug. Ebben a zónában található a Tisza középső szakaszának egyik legszebb darabkája, a 7 kilométer hosszúságú Holt-Tisza. 

A táj hangulatát a vadregényes idill és az érintetlenség festői szépsége jellemzi. 

Választhatunk a turistaútvonal könnyed sétája vagy a csónakozási lehetőség közül is. Egyikben sem fogunk csalódni. De tartalmas program lehet, ha felkeressük a Makovecz Imre által tervezett kilátót, ahol csodás panoráma tárul elénk.

A Lakitelek-Tőserdő is remek választás egy kis kalandtúrára, hogy elmeneküljön az ember a zajos világ elől. Ha szívesen mulatjuk pecázással a szabadidőnket, akkor duplán jól járhatunk.

A Holt-Tisza hídjánál található tőserdei szabadstrandon pedig felhőtlen boldogsággal mártózhatunk meg a víz habjaiban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás