promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Íme a titokzatos magyar csodató, amelyet milliók keresnek fel évente
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország egyik legkedveltebb fürdő- és nyaralóhelye. Nemcsak nyáron, de télen is.

Egy felmérés szerint Budapest után Hévíz a leglátogatottabb magyar nyaralóhely. Jönnek a világ minden részéről, de főleg a német és az orosz turisták kedvence a hely. A varázslatos atmoszféra mellett a világhírű gyógyfürdő az, amely messze földön híressé teszi a várost.

Az indiai vörös tündérrózsákkal borított tó vizének gyógyító hatására már évszázadokkal korábban rájött az ember, Hévíz fürdővárossá alakítása azonban csak a 18. században kezdődött el. Ekkor még tutajokra épített faházakat úsztattak a tóban, az ötletgazda pedig a környék legnagyobb földesura és mecénása, a főiskola-alapító Festetics György volt. Az infrastrukturális fejlesztésénél arra is figyelt, hogy a vendégek maximálisan jól érezzék magukat a gyógyulás közepette, így az ide érkezőket lacikonyha is fogadta.

Amit nagyon fontos megjegyzni, hogy a Hévízi-tó a világ legnagyobb természetes gyógytava, ezt a világon már milliók tudják, és évről-évre rengetegen a csodájára is járnak. Kétszáz év alatt így elképesztő hírnévre tett szert a víz, és az előbb már említett Festetics gróf volt az is, aki nekifogott a gondos marketingmunkához, hogy a gyógyhatás híre messze fusson. 

A tó ikonikus növényeit, a vörös tündérrózsákat Lovassy Sándor akadémiai tanár telepítette a tóba 1898-ban, Lovassy tiszteletére szobrot is avattak a parton.

A tó hőfoka nyáron 33-38 °C, télen pedig 23-26 °C között mozog. Reumás megbetegedésekre, gyulladásos és ízületi problémákra egyaránt ajánlják. A víz gyógyító erejéről számtalan tudományos cikk látott már napvilágot. Itt elolvashatjátok, hogy pontosan milyen kezeléseken lehet részt venni Hévízen.

Hévíz amúgy pár kilométerre található a Balaton partjától, olyan városok szomszédságában, mint a Balaton fővárosaként emlegetett Keszthely, ahol a lenyűgöző Festetics-kastély is található, vagy a mediterrán hangulatú Tapolca, a város központjában a Malom-tóval, illetve a Tapolcai-tavasbarlanggal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás