Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hiába nyűgöz le Barbados szépsége, ha nem vigyázol, akkor jól megjárod! – galéria

Hiába nyűgöz le Barbados szépsége, ha nem vigyázol, akkor jól megjárod! – galéria

Gasztro & Tourism

Hiába nyűgöz le Barbados szépsége, ha nem vigyázol, akkor jól megjárod! – galéria

Gasztro & Tourism

Promotions 18:01

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző írásomban mutattam be Aruba szigetét.

Barbados a Karib-térség egy szigetállama, a Kis-Antillák legkeletibb tagja. Az ország neve a spanyol „szakállas férfi” kifejezésre vezethető vissza, és azzal hozzák kapcsolatba,

hogy az itt honos fügefák levelei szakállra emlékeztetnek.

Nagy-Britanniától 1966-ban függetlenedett. Gazdaságát az idegenforgalom mellett a cukornádtermesztés, a cukor- és rumgyártás jellemzi. Nincs olyan sziget túra amin ne lenne „kötelező” megálló egy rum kóstoló.

A szigetet 1518 körül fedezték fel a spanyol hajósok, de telepeket nem létesítettek. A sziget őslakosságát, az arawak indiánokat egészen a XVI. század közepéig hurcolták el innen rabszolgának Hispaniola gyarmatukra. 1663-ban nyilvánították a szigetet brit koronagyarmattá.

Barbadoson az első élményem igazán negatívra sikeredett. Hajóval érkeztem, és megalkudtam a sofőrrel, hogy 50 dollárért körbevisz a szigeten.

Egyet elfelejtettünk tisztázni, hogy a barbadosi vagy amerikai dollárra gondolt, mert dollár mindkettő – csak épp az amerikai a duplája a helyinek.

A végén, amikor fizetésre került a sor – a nálam még egyszer akkora – sofőr mélységesen fel volt háborodva és üvöltésig fajult a beszélgetés azzal kapcsolatban, hogy amerikai dollárral fizessünk.

Ez az átverésnek egy kiváló módja, aminek szerintem nem csak én estem áldozatául, hiszen a kikötőben az árak barbadosi dollárban voltak kiírva, de mire fizetésre került a sor már amerikai dollárt kérte.

Így egy igazán hasznos tanácsom lenne azok számára, akik Barbadosra kívánnak utazni:

nagyon fontos jó előre tisztázni, hogy pontosan mennyit fogunk fizetni összesen!

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt független utazási tanácsadó 1980 óta a világ 127 országában járt, szinte mindenhol többször, míg az Ázsiai országokban átlagosan tízszer, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 52 útján volt, így több, mint 500 éjszakát töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. 2015-ben megalapította a World Travel Master online utazási tanácsadó irodát.
Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria