promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy sziget, amely ellentmond a Karib-szigetvilág harmóniájának – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző írásomban már egy új helyet mutatta be, hiszen a pár mongol történet után következett a Karib-térség, azon belül is Antigua.

Aruba egy nagyjából 36 km hosszú és 11 km széles sziget a Karib-tenger déli részén található, összterülete 180 km². A Kis-Antillák úgynevezett ABC-szigeteinek része (Aruba, Bonaire, Curacao). Egyébként Hollandia alkotmányos része, mint autonóm terület. A sziget éghajlata meglehetősen száraz, kevés helyen találni a karibi-térségben megszokott buja trópusi növényzetet.

Kiesik a karibi hurrikános övezetből, nincsenek kemény trópusi viharok. Szinte állandóan fúj a szél, a nap pedig erősen süt. Magas a páratartalom.

A szigeten ötször jártam, nekem nagyon tetszik, látnivalókban gazdagabb, mint a szomszédos társai, gyönyörű sziklák, nagyon szép színes épületek, világítótorony található és maximálisan látszik, hogy a turistákból élnek, hiszen az árusok mindig úgymond „követik” a turistákat.

Egy szigettúra nagyjából két óra, majd utána minden programban szerepel egy kis pihenés a tengerparton, ami a hajóval érkező turistáknak tökéletes.

Ellenben, ha egy szálloda vendége vagyok, akkor az nem éppen kellemes érzés, hogy a strand külsős fizetővendégekkel.

Első pillantásra szép fehér homokos a tenger, habár amikor a homokban sétálunk akkor érezhetjük, hogy ez inkább apró kavicsos.

Ha valaki csak rövid időt töltene el itt, vagy akár egy napra érkezik hajóval, akkor mindenképpen érdemes elmenni és picit felfedezni a szigetet. Például a kikötő környékén is tudunk anélkül sétálni pár órát, hogy unatkoznánk.

Ha Karib-hajóútra készülünk, akkor érdemes olyat keresni, amiben benne vannak az ABC-szigetek.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás