promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hiába nyűgöz le Barbados szépsége, ha nem vigyázol, akkor jól megjárod! – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző írásomban mutattam be Aruba szigetét.

Barbados a Karib-térség egy szigetállama, a Kis-Antillák legkeletibb tagja. Az ország neve a spanyol „szakállas férfi” kifejezésre vezethető vissza, és azzal hozzák kapcsolatba,

hogy az itt honos fügefák levelei szakállra emlékeztetnek.

Nagy-Britanniától 1966-ban függetlenedett. Gazdaságát az idegenforgalom mellett a cukornádtermesztés, a cukor- és rumgyártás jellemzi. Nincs olyan sziget túra amin ne lenne „kötelező” megálló egy rum kóstoló.

A szigetet 1518 körül fedezték fel a spanyol hajósok, de telepeket nem létesítettek. A sziget őslakosságát, az arawak indiánokat egészen a XVI. század közepéig hurcolták el innen rabszolgának Hispaniola gyarmatukra. 1663-ban nyilvánították a szigetet brit koronagyarmattá.

Barbadoson az első élményem igazán negatívra sikeredett. Hajóval érkeztem, és megalkudtam a sofőrrel, hogy 50 dollárért körbevisz a szigeten.

Egyet elfelejtettünk tisztázni, hogy a barbadosi vagy amerikai dollárra gondolt, mert dollár mindkettő – csak épp az amerikai a duplája a helyinek.

A végén, amikor fizetésre került a sor – a nálam még egyszer akkora – sofőr mélységesen fel volt háborodva és üvöltésig fajult a beszélgetés azzal kapcsolatban, hogy amerikai dollárral fizessünk.

Ez az átverésnek egy kiváló módja, aminek szerintem nem csak én estem áldozatául, hiszen a kikötőben az árak barbadosi dollárban voltak kiírva, de mire fizetésre került a sor már amerikai dollárt kérte.

Így egy igazán hasznos tanácsom lenne azok számára, akik Barbadosra kívánnak utazni:

nagyon fontos jó előre tisztázni, hogy pontosan mennyit fogunk fizetni összesen!

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás