Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy sziget, amely ellentmond a Karib-szigetvilág harmóniájának – galéria

Egy sziget, amely ellentmond a Karib-szigetvilág harmóniájának – galéria

Gasztro & Tourism

Egy sziget, amely ellentmond a Karib-szigetvilág harmóniájának – galéria

Gasztro & Tourism

Promotions 18:01

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző írásomban már egy új helyet mutatta be, hiszen a pár mongol történet után következett a Karib-térség, azon belül is Antigua.

Aruba egy nagyjából 36 km hosszú és 11 km széles sziget a Karib-tenger déli részén található, összterülete 180 km². A Kis-Antillák úgynevezett ABC-szigeteinek része (Aruba, Bonaire, Curacao). Egyébként Hollandia alkotmányos része, mint autonóm terület. A sziget éghajlata meglehetősen száraz, kevés helyen találni a karibi-térségben megszokott buja trópusi növényzetet.

Kiesik a karibi hurrikános övezetből, nincsenek kemény trópusi viharok. Szinte állandóan fúj a szél, a nap pedig erősen süt. Magas a páratartalom.

A szigeten ötször jártam, nekem nagyon tetszik, látnivalókban gazdagabb, mint a szomszédos társai, gyönyörű sziklák, nagyon szép színes épületek, világítótorony található és maximálisan látszik, hogy a turistákból élnek, hiszen az árusok mindig úgymond „követik” a turistákat.

Egy szigettúra nagyjából két óra, majd utána minden programban szerepel egy kis pihenés a tengerparton, ami a hajóval érkező turistáknak tökéletes.

Ellenben, ha egy szálloda vendége vagyok, akkor az nem éppen kellemes érzés, hogy a strand külsős fizetővendégekkel.

Első pillantásra szép fehér homokos a tenger, habár amikor a homokban sétálunk akkor érezhetjük, hogy ez inkább apró kavicsos.

Ha valaki csak rövid időt töltene el itt, vagy akár egy napra érkezik hajóval, akkor mindenképpen érdemes elmenni és picit felfedezni a szigetet. Például a kikötő környékén is tudunk anélkül sétálni pár órát, hogy unatkoznánk.

Ha Karib-hajóútra készülünk, akkor érdemes olyat keresni, amiben benne vannak az ABC-szigetek.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt független utazási tanácsadó 1980 óta a világ 127 országában járt, szinte mindenhol többször, míg az Ázsiai országokban átlagosan tízszer, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 52 útján volt, így több, mint 500 éjszakát töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. 2015-ben megalapította a World Travel Master online utazási tanácsadó irodát.
Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria