Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megkóstoltam a piranhából készült halászlevet – galéria

Megkóstoltam a piranhából készült halászlevet – galéria

Gasztro & Tourism

Megkóstoltam a piranhából készült halászlevet – galéria

Gasztro & Tourism

Promotions - 2020.05.30. 19:19

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző cikkemben arról írtam, hogy mennyire vágják át az indián „táborban” a turistákat:

Ez az írás a megszokott történetmesélés helyett, inkább egy ételt „mutatok be”.

Az Amazonas vidékén való tartózkodásom alatt az egyik nap kíváncsiságból piranha halászlét rendeltem. 

A piranha rajban él, mely csak növeli veszélyességét. Az őrült táplálkozási vágy annyira izgalomba hozza az egész halrajt, hogy szinte másodpercek alatt széttépik és elfogyasztják a zsákmányt. Az egyedül élő példány kevésbé agresszív, mint csapatban élő társai, de ha megfélemlítve vagy stresszhelyzetben érzi magát, gondolkodás nélkül támad.

Úgyhogy úgy voltam vele, hogy inkább én egyem meg őt, mint ő engem…

Megrendeltem a levest, ami egy sűrű, alapban íztelen lé volt. A hal húsa fehér, elég száraz, a levesben lévő zöldségek jellegtelenek. Erős, apró savanyú paprikát tettem bele, amit a brazilok előszeretettel fogyasztanak, de még ettől sem lett felejthetetlen íze…

Egy tényszerű megállapításom maradt az étel elfogyasztása után:

ebből egyszer ennyi elég volt!

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.