promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az amazonasi pirulós delfin és az indián „tábor” – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző cikkemben arról számoltam be, hogy milyen volt a megérkezés, valamint az első nap.

A következő nap természetesen visszatértem a csodás természetben.

A legcsodálatosabb állat számomra itt a rózsaszín delfin volt, hivatalos nevén az amazonasi folyamidelfin. Ez a maga 2,5 méteres hosszával a legnagyobb folyami delfin és az egyetlen, amelyik kiváló manőverezési képességének hála hátrafelé is tud úszni. A delfinek kiskorukban ugyanolyan szürkék, mint más fajtájú társaik, csak felnőttkorukra válnak rózsaszínűvé. Ami az érdekességük, ha izgatottak, akkor még erősebb lesz a színűk – hasonlóan ahhoz, ahogy mi emberek elpirulunk. Nagyon aranyosak, egy finom falatért produkálják magukat.

Ezután ellátogattunk egy indián „táborba”, amit szerintem csak a turisták miatt tartanak fent, de már nem követik a régi hagyományokat. Rögtönzött táncbemutatóval vette kezdetét a program. Majd megmutatták a házaikat, természetesen lehetett vásárolni is:

csak itt, csak most…

Felejthető része volt az útnak.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás