Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az amazonasi pirulós delfin és az indián „tábor” – galéria

Az amazonasi pirulós delfin és az indián „tábor” – galéria

Gasztro & Tourism

Az amazonasi pirulós delfin és az indián „tábor” – galéria

Gasztro & Tourism

Promotions 18:01

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző cikkemben arról számoltam be, hogy milyen volt a megérkezés, valamint az első nap.

A következő nap természetesen visszatértem a csodás természetben.

A legcsodálatosabb állat számomra itt a rózsaszín delfin volt, hivatalos nevén az amazonasi folyamidelfin. Ez a maga 2,5 méteres hosszával a legnagyobb folyami delfin és az egyetlen, amelyik kiváló manőverezési képességének hála hátrafelé is tud úszni. A delfinek kiskorukban ugyanolyan szürkék, mint más fajtájú társaik, csak felnőttkorukra válnak rózsaszínűvé. Ami az érdekességük, ha izgatottak, akkor még erősebb lesz a színűk – hasonlóan ahhoz, ahogy mi emberek elpirulunk. Nagyon aranyosak, egy finom falatért produkálják magukat.

Ezután ellátogattunk egy indián „táborba”, amit szerintem csak a turisták miatt tartanak fent, de már nem követik a régi hagyományokat. Rögtönzött táncbemutatóval vette kezdetét a program. Majd megmutatták a házaikat, természetesen lehetett vásárolni is:

csak itt, csak most…

Felejthető része volt az útnak.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt független utazási tanácsadó 1980 óta a világ 127 országában járt, szinte mindenhol többször, míg az Ázsiai országokban átlagosan tízszer, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 52 útján volt, így több, mint 500 éjszakát töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. 2015-ben megalapította a World Travel Master online utazási tanácsadó irodát.
Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria