Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az alaszkai vonatút, amit sohasem fogok elfelejteni – galéria

Az alaszkai vonatút, amit sohasem fogok elfelejteni – galéria

Gasztro & Tourism

Az alaszkai vonatút, amit sohasem fogok elfelejteni – galéria

Gasztro & Tourism

Promotions 18:01

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Jobban nem is indulhatott volna alaszkai körutazásom, mint azzal, hogy aranyat találtam.

Abban biztos vagyok, hogy minden, Alaszkába érkező turista tisztában van azzal, hogy a vasút kiemelkedően fontos a helyiek számára. Hiszen az Alaszka Vasút az utolsó határvonal gerincoszlopaként kiemelkedő része Alaszka történelmének, és napjainkban is létfontosságú szállítási lehetőség, hiszen sok helyre nem lehet eljutni szárazföldön.

A vasút Fairbankstől egészen Sewardig tart, addig a városig, ahol majd hajóba szállok.

Két napot utaztam az egyik amerikai hajóstársaság luxus vonatával. Kiemelném, hogy a vasú kocsik felső szintjéről lehet megszemlélni a panorámát, míg alul található az étkezőkocsi. Ebben a kocsiban fine dining éttermet meghazudtoló kényelmet és gasztronómiai élményt kínálnak.

Az utazás során tudtam meg, hogy az Alaska Vasút az állam tulajdonában van, és évente több mint 500 000 utast szállít. Az útvonal mentén legnépszerűbb úticélok közé tartozik a Chugach Nemzeti Erdő, az Anchorage és a Denali Nemzeti Park.

Jurák Zsolt független utazási tanácsadó 1980 óta a világ 127 országában járt, szinte mindenhol többször, míg az Ázsiai országokban átlagosan tízszer, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 52 útján volt, így több, mint 500 éjszakát töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. 2015-ben megalapította a World Travel Master online utazási tanácsadó irodát.
Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria