promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az alaszkai vonatút, amit sohasem fogok elfelejteni – galéria
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Jobban nem is indulhatott volna alaszkai körutazásom, mint azzal, hogy aranyat találtam.

Abban biztos vagyok, hogy minden, Alaszkába érkező turista tisztában van azzal, hogy a vasút kiemelkedően fontos a helyiek számára. Hiszen az Alaszka Vasút az utolsó határvonal gerincoszlopaként kiemelkedő része Alaszka történelmének, és napjainkban is létfontosságú szállítási lehetőség, hiszen sok helyre nem lehet eljutni szárazföldön.

A vasút Fairbankstől egészen Sewardig tart, addig a városig, ahol majd hajóba szállok.

Két napot utaztam az egyik amerikai hajóstársaság luxus vonatával. Kiemelném, hogy a vasú kocsik felső szintjéről lehet megszemlélni a panorámát, míg alul található az étkezőkocsi. Ebben a kocsiban fine dining éttermet meghazudtoló kényelmet és gasztronómiai élményt kínálnak.

Az utazás során tudtam meg, hogy az Alaska Vasút az állam tulajdonában van, és évente több mint 500 000 utast szállít. Az útvonal mentén legnépszerűbb úticélok közé tartozik a Chugach Nemzeti Erdő, az Anchorage és a Denali Nemzeti Park.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás