Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ilyen ételt még soha nem tálaltak fel a Mesterszakács történetében

Ilyen ételt még soha nem tálaltak fel a Mesterszakács történetében

Gasztro & Tourism

Ilyen ételt még soha nem tálaltak fel a Mesterszakács történetében

Gasztro & Tourism

Toronicza Péter 14:34

Csoda, hogy a madár nem szállt el a tányérról.

A világon az Amerikai mesterszakács, angol címén a MasterChef a leghíresebb amatőr főzőverseny az egész világon. Nem is csoda, mivel az eredeti változatban a mindig szókimondó Gordon Ramsay az egyik zsűritag Joe Bastianich és Graham Elliot mellett.   

A franchise az egész világon fut. Az amerikai formulát a TV2 követi, az RTL Klubon pedig A Konyhafőnökként ismerjük. A recept igazából mindenhol ugyanaz: nem szakképzett otthoni séfek feszülnek egymásnak, hogy végül egymást kiejtve megnyerjék a versenyt.

Szoktunk mindenhol furcsaságokat látni, de olyan ételt még biztosan nem tálaltak fel sehol a műsor történetében, mint a spanyol változatban. A nyolcadik szezonban a Saray nevű versenyzőnek elege lett a zsűri kritikáiból, és úgy gondolta, hogy visszavág nekik úgy, hogy feltálal egy ehetetlen nyers madarat.

Az alapanyaggal gyakorlatilag semmit sem csinált, csak kopasztás nélkül a tányérra helyezte. A főzési idejébe persze az belefért, hogy készítsen mellé valamilyen szószt, és felvágott pár koktélparadicsomot is.

A versenyző tudta, hogy ezzel búcsúzni fog, mivel a nyers alapanyag felszolgálása szinte azonnali kiesést szokott jelenteni. Saray nem is húzta az időt, és flegma módon integetve kisétált a stúdióból.

 

Borítókép: MasterChef España