promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A hazai mekiben is lehetne bagel, nem?
Borítókép:  BryanPassifume/Twitter
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Főleg, ha így megpakolják krémsajttal.

Igazából azt se nagyon tudtam, hogy létezik bagel, amíg az Így jártam anyátokkal nem épített rá gyakorlatilag egy epizódot. A péksütemény New York nagy büszkesége, és az egész világon szépen kezd elterjedni. Nálunk annyira nem, de hát van nekünk már egy csomó népszerű péksütink.

Igazából akárcsak a zsemlét itthon (na, erről is estig lehetne vitázni, hogy zsömle vagy zsemle), a bagelt sem eszik magában, hanem afféle szendvicsként kell rá tekinteni. A legtöbbször krémsajtot tesznek bele, legalábbis ez a legnépszerűbb verziója.

Kanadában a McDonald’s-ban is lehet kapni reggeliként, amiben szintén krémsajt van. Bryan Passifume kért is egyet, de kicsit száraznak találta, így visszavitte a pulthoz, és tetetett bele extra krémsajtot.

A végeredményt már fenti borítóképen is látni lehet. A Toronto Sun újságíróját vagy nagyon utálták, vagy nagyon szerették, de úgy megpakolták a szendvicsét, hogy én egy hétig azt kenném a pirítósomra.

Kanadában inkább az a mentalitás, hogy pánikba eshettek a reklamáció miatt:

„Úristen, nehogy száraz legyen! Inkább töltsük meg úgy, hogy a fülén jöjjön ki a csókának a krémsajt.”

Megtörtént.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás