Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A hazai mekiben is lehetne bagel, nem?

A hazai mekiben is lehetne bagel, nem?

Gasztro & Tourism

Toronicza Péter - 2020.03.04. 21:51

Főleg, ha így megpakolják krémsajttal.

Igazából azt se nagyon tudtam, hogy létezik bagel, amíg az Így jártam anyátokkal nem épített rá gyakorlatilag egy epizódot. A péksütemény New York nagy büszkesége, és az egész világon szépen kezd elterjedni. Nálunk annyira nem, de hát van nekünk már egy csomó népszerű péksütink.

Igazából akárcsak a zsemlét itthon (na, erről is estig lehetne vitázni, hogy zsömle vagy zsemle), a bagelt sem eszik magában, hanem afféle szendvicsként kell rá tekinteni. A legtöbbször krémsajtot tesznek bele, legalábbis ez a legnépszerűbb verziója.

Kanadában a McDonald’s-ban is lehet kapni reggeliként, amiben szintén krémsajt van. Bryan Passifume kért is egyet, de kicsit száraznak találta, így visszavitte a pulthoz, és tetetett bele extra krémsajtot.

A végeredményt már fenti borítóképen is látni lehet. A Toronto Sun újságíróját vagy nagyon utálták, vagy nagyon szerették, de úgy megpakolták a szendvicsét, hogy én egy hétig azt kenném a pirítósomra.

Kanadában inkább az a mentalitás, hogy pánikba eshettek a reklamáció miatt:

„Úristen, nehogy száraz legyen! Inkább töltsük meg úgy, hogy a fülén jöjjön ki a csókának a krémsajt.”

Megtörtént.

Borítókép: BryanPassifume/Twitter

Vissza a főoldalra.
Emberek, akikből hiányzik a gonoszság
Emberek, akikből hiányzik a gonoszság