promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása az Aranyháromszög és a thaiföldi tea vidékére – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt ezúttal Thaiföld legendákkal és ópiummal övezett vidékére utazott.

Utazási tanácsadónk most azokat a thaiföldi hegyi törzseket kereste fel, akiket nem igazán ismernek a turisták.

„Ha valaki azt mondja, hogy tea, biztos nem gondolok arra, hogy Thaiföldön kell, hogy teaültetvényt nézzek. Azonban most ez megváltozott hiszen a helyi idegenvezető egy csodálatos helyre vitt el egy óriási tea ültetvényre az ország északi részére. Itt lehetőségem volt megkóstolni a zöld teás tiramisut, ami kevésbé édes, mint a megszokott olasz testvére. A licsis jeges zöldtea nagyon finom volt és ami egy különleges élmény, az a rántott zöldtea levél chili mártással. Poénból vettük, de olyan finom volt hogy pillanatok alatt elfogyott.

Chiang Rai tartomány Thaiföld északi határmegyéje, ahol a híres-hírhedt aranyháromszög is található. A Samloem Thongkham, Chiang Saen az ősi fejedelmi város mellett található, ahol a három ország: Laosz, Burma és Thaiföld összeér. Ez maga az Aranyháromszög. Valaha – úgy ötven évvel ezelőtt – ezen a vidéken termett a világ ópium termésének oroszlán része. A csempészek, az ópiumbárók és a hadurak szabadon járkáltak át a határokon, majd titkos játékbarlangokban mulatták el az ebül szerzett jószágot, és természetesen fütyültek a hatalomra.

A mákföldeket fölszámolták, a határokat őrzik, a titkos játékbarlangokat becsukták. A legendák azonban tovább élnek, éltetik őket a turisták, akik viszont egyre nagyobb számban jönnek ide, hiszen a vidék (a Mekong-folyó és a hegyek), s nem utolsó sorban a hangulat, tényleg varázslatos”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás