Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása az Aranyháromszög és a thaiföldi tea vidékére – galéria

Zsolt utazása az Aranyháromszög és a thaiföldi tea vidékére – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása az Aranyháromszög és a thaiföldi tea vidékére – galéria

Gasztro & Tourism

TK 13:50

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt ezúttal Thaiföld legendákkal és ópiummal övezett vidékére utazott.

Utazási tanácsadónk most azokat a thaiföldi hegyi törzseket kereste fel, akiket nem igazán ismernek a turisták.

„Ha valaki azt mondja, hogy tea, biztos nem gondolok arra, hogy Thaiföldön kell, hogy teaültetvényt nézzek. Azonban most ez megváltozott hiszen a helyi idegenvezető egy csodálatos helyre vitt el egy óriási tea ültetvényre az ország északi részére. Itt lehetőségem volt megkóstolni a zöld teás tiramisut, ami kevésbé édes, mint a megszokott olasz testvére. A licsis jeges zöldtea nagyon finom volt és ami egy különleges élmény, az a rántott zöldtea levél chili mártással. Poénból vettük, de olyan finom volt hogy pillanatok alatt elfogyott.

Chiang Rai tartomány Thaiföld északi határmegyéje, ahol a híres-hírhedt aranyháromszög is található. A Samloem Thongkham, Chiang Saen az ősi fejedelmi város mellett található, ahol a három ország: Laosz, Burma és Thaiföld összeér. Ez maga az Aranyháromszög. Valaha – úgy ötven évvel ezelőtt – ezen a vidéken termett a világ ópium termésének oroszlán része. A csempészek, az ópiumbárók és a hadurak szabadon járkáltak át a határokon, majd titkos játékbarlangokban mulatták el az ebül szerzett jószágot, és természetesen fütyültek a hatalomra.

A mákföldeket fölszámolták, a határokat őrzik, a titkos játékbarlangokat becsukták. A legendák azonban tovább élnek, éltetik őket a turisták, akik viszont egyre nagyobb számban jönnek ide, hiszen a vidék (a Mekong-folyó és a hegyek), s nem utolsó sorban a hangulat, tényleg varázslatos”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Öt éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria