promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: egy madagaszkári piac, amely a város üde színfoltja – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt Madagaszkárra érkezett, és az első programja után keserű szájízzel vetette bele magát a másodikba.

Utazási tanácsadónk a rossz emlékű kirándulás után egy kis pozitív napra vágyott.

„Madagaszkár második legnagyobb városában Tamatave-ban vagyok. A napi program első pontjaként megnéztünk a várost a tengerparti kikötővárosban, mely során elvegyülhetünk a helyiek nyüzsgő életében – persze, ha valakinek erre van igénye...

Hogy is fogalmazzak? »Érdekes« hely – most finoman fogalmaztam...

A város tele van lakatlan szállodákkal, amelyek egy pálmafás sugátút mentén fekszenek. A tengerparti promenád az viszont egy nyüzsgő hely, amely telen van apró kis üzletekkel, éttermekkel, amelyeknek a kirakatában próbabákat láthatunk... Rengeteg a bóklászó ember, akiknek ránézésre ez a mindennapi elfoglaltságuk – azt gondolom, hogy ez a hely egykor színvonalas város lehetett, ami ma már nem így van.

A helyi piac igazi felüdülés az eddigiekhez képest: nagy választék és pezsgő élet fogad. Ami kifejezetten jó, hogy remek fűszereket lehet itt vásárolni, illetve meglepően szép és igényesen kihelyezett gyümölcs-, valamint zöldségválaszték várja a vásárlókat. Azt meg kell, hogy állapítsam: nem számítottam arra, hogy a száz méterrel korábban látott kisboltok után ilyen látvánnyal és kínálattal találkozhatok”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás